emg home
RSS

Milosavljević: Neophodan uvoz mleka

10. decembar 2010. | 14:11 14:18

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Ministar za trgodinu Slobodan Milosavljević izjavio je danas u Novom Sadu da je neophodan uvoz mleka jer tržištu mesečno nedostaje 10 do 15 miliona litara.

"Analiza u novembru je pokazala da prilikom proizvodnje i otkupa sirovog mleka imamo između 10 i 15 miliona litara mleka manje od potreba tržišta. To govori da su u Srbiji stočarstvo i proizvodnja mleka već duže destimulisani", rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Produktnoj berzi.

On je ocenio da povećanje premija za mleko nije dovoljno, s obzirom na to da su u okruženju one znatno veće. "Ministarstvo trgovine se zalaže za povećanje agrarnog budžeta i veću raspodelu u korist stočarske proizvodnje", rekao je Milosavljević.

 

Milosavljević: Pšenica u rukama velikih igrača

Slobodan Milosavljević je izjavio da su veliki igrači na srpskom tržištu izmanimulisali poljoprivrednike i otkupili ceo rod pšenice po niskoj ceni. Sasvim je jasno ko tu pravi profit, rekao je Milosavljević.

On se saglasio s predlogom ministra za poljoprivredu Saše Dragina o preduzimanju mera kako bi izvoz pšenice bio opteretio carinom ili izvoznom taksom, što bi dovelo do destimulisanja izvoza.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi