emg home

RSS

Dogovorena saradnja Jata i Croatia Airlinesa

27. januar 2011. | 16:28

Izvor: Emg.rs

Čelnici aviokompanija Jat Airways i Croatia Airlines dogovorili su na današnjem prvom zvaničnom sastanku u Beogradu intenzivniju saradnju dve kompanije u budućnosti za koju već postoji dobar politički ambijent, saopštio je Jat.Prema očekivanjima delegacije iz Hrvatske, već početkom ove letnje sezone, trebalo bi da se uspostave letovi iz Beograda ka destinacijama na Dalmatinskoj obali, a od iduće zime planirano je povezivanje dva glavna grada.

Delegaciju iz Hrvatske koju je predvodio generalni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović, u čijem sastavu su bili i direktor za međunarodne odnose Željko Slijepčević i izvršni direktor za prodaju Tonko Rilović, primio je v.d. generalnog direktora Jata Vladimir Ognjenović.

Šimunović je rekao da su danas "dogovorene vrlo ozbiljne stvari, koje će u svakom smislu definisati deo budućnosti i jednog i drugog nacionalnog avioprevoznika".

"Sam značaj ovog sastanka je u tome što se ostvaruje saradnja dva prva suseda, koja su neumitno upućena jedan na drugog. Politka je stvorila legalne i legislativne okvire za ovakvu saradnju, a zajednički interes nas je upravo i spojio", kazao je Šimunović.

Prema njegovim rečima, saradnja dve kompanije treba da se kreće u dva pravca, ka komercijalnoj saradnji i harmonizaciji letenja, kao i u uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Srbije i Hrvatske.

"Danas su postavljeni temelji buduće saradnje. Na tehničkom nivou je već dogovorena i počinje od ovog trenutka. U narednih nekoliko nedelja, naši timovi će preciznije odrediti i iskristalisati modalitete po kojima će raditi", rekao je direktor Jata.

On je najavio da će konkretni rezultati posete po pitanju komercijalne saradnje zvanično biti objavljeni na predstojećem beogradskom Međunarodnom sajmu turizma, krajem februara. Prema njegovim rečima, tada će se više i tačnije znati, ka kojim destinacijama će leteti Jat, odnosno Croatia Airlinesa, tokom ovog leta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Ćirić: Jat privatizovati sa ili bez strateškog partnera

    31. oktobar 2011. 15:10 |

  • Letonci jedini zainteresovani za novu srpsku aviokompaniju

    31. oktobar 2011. 14:10 |

  • Skaj vork uvodi letove Beograd-Bern od 1. novembra

    28. oktobar 2011. 14:10 |