emg home

RSS

Postignut dogovor Ministarstva i poljoprivrednika

04. jun 2011. | 13:17 19:35

Izvor: Beta

Ministarstvo za poljoprivredu i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Blokade povučene.

Pomoćnik ministra Miloš Milovanović rekao je da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste
poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti budžeta Srbije za 2011. i preuzmanje određenih obaveza za narednu godinu. "Ministarstvo je izašlo u susret poljoprivrednicima", kazao je Milovanović.

"Ove godine će biti regresirana sva gazdinstva za površine do 30 hektara, dok će za ona površine od 30 do 100 hektara regres biti isplaćen u januaru sledeće godine", kazao je on.

Potpredsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Zoran Sefkerinac rekao je da je postignut dogovor da pravila koja su važila prošle važe i ove godine. "Subvencije od 14.000 dianra za 30 hektara biće isplaćene po prijemu zahteva i važećoj proceduri. Razlika od 30 do 100 hektara biće isplaćena u januaru", kazao je Sefkerinac.

On je dodao da je ministar Dušan Petrović rekao da isplate neće kasniti i da će ta sredstva biti plus u budžetu za narednu godinu i uputio izvinjenje građanima Srbije što su trpeli zbog blokade puteva. "Izvinjavamo se svim građanima Srbije koji su na neki način trpeli, prihvatili smo poziv ministra da razgovaramo u narednom periodu o budućoj agrarnoj politici", dodao je on.

Protesti poljoprivrednika u Vojvodini danas popodne su i zvanično završeni i svi traktori kojima su bili
blokirani putevi na severu zemlje će se povući, rekao je predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš. On je novinarima rekao da su ratari zadovoljni jer je Vlada ispunila njihove zahteve i dodao da su
poljoprivrednici uspeli da se izbore da budu subvencionisane sve parcele do 100 hektara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda, Subvencije, Protesti

Ličnosti: Dušan Petrović, Miroslav Kiš, Miloš Milosavljević, Zoran Sefkerinac

Institucije: Vlada Srbije, Asocijacija poljprivrednika


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi