emg home
RSS

Cvetković: Integrisana usluga PTT-a šansa za izvoz

07. jun 2011. | 16:00

Izvor: Beta

Premijer Mirko Cvetković ponovio je danas da će PTT Srbija uvesti uslugu koja će omogućiti malim i srednjim preduzećima da povećaju izvoz.

On je u video-poruci na proslavi 171. godišnjice PTT-a Srbija kazao da to javno preduzeće u proteklih nekoliko nedelja intenzivno sarađuje s Vladom na uvodjenju integrisane poštanske usluge koja će malim i srednjim preeduzećima omogućiti da preko infrastrukture PTT-a izvoze male pošiljke.

"To bi značajno smanjilo troškove izvoza i omogućilo povećanje zaposlenosti u tim preduzećima", kazao je on.

Genaralni direktor PTT-a Srbija Goran Ćirić je kazao da je strateški projekat tog javnog preduzeća da se u ovoj godini poveća izvoz srpske privrede uvođenjem integrisane izvozne usluge post-eksport. Malim i srednjim preduzećima bićee olakšane izvozne procedure i omogućeno da umesto sedam dokumenata izvoze uz pomoć jednog elektronskog dokumenta.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je da je PTT simbol države i da to javno preduzeće treba da ostane u državnoj svojini. Dačić je kazao da MUP s Poštom sarađuje u izdavanju podataka iz evidencije o državljanstvu i da bi povezivanje preko informacionih tehnologija moglo građanima da omogući i izdavanje izvoda iz matičnih knjiga rodjenih, venčanih i drugih dokumenata.

Ministar za poljoprivedu i trgovinu Dušan Petrović ocenio je da će nova usluga pošte omogućiti i malim poljoprivrednim proizvođačima da izvoze. "Za malu zemlju kao što je Srbija izvoz je prioritet jer će samo tako moći da se ostvare napredak i boljitak za građane", kazao je Petrović.

Ministar za kulturu Predrag Marković je kazao da su u saradnji s PTT-om povezani objekti državne uprave i ministarstava u Beogradu mrežom od 250 kilometara optičkih kabala. On je kazao da je to glavna infrastruktura za primenu e-uprave i dodao da očekuje da će PTT nastaviti da pruža nove i moderne usluge svim korisnicima i da će biti pouzdan partner.

PTT Srbija ima 15.000 zaposlenih i 1.500 pošta u Srbiji. Svakodnevno pruža 1,3 miliona usluga, a procenjuje se objekti mesečno bivaju posećeni oko 18 miliona puta. PTT je u 2010. imao dobit od 4,63 milijardei dinara, a investirao je 1,2 milijardi u razvoj mreže i poslovanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izvoz, Poštanski saobraćaj

Ličnosti: Mirko Cvetković, Dušan Petrović, Goran Ćirić, Ivica Dačić, Predrag Marković

Kompanije: PTT Srbija


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Tadić: Žrtve nas obavezuju da prevaziđemo sve podele

    21. oktobar 2011. 13:10 |

  • DS: Nema razloga za izbore pre proleća

    20. oktobar 2011. 09:10 |

  • Hladnjača Sirogojno kompani i malinari postigli dogovor

    14. septembar 2011. 17:09 |