emg home

RSS

Sindikat traži smenu Bubnjevića iz uprave RTV-a

13. jun 2011. | 09:09

Izvor: Emg.rs

Grad: Novi Sad

Strukovni sindikat Radio-televizije Vojvodine traži da iz Upravnog odbora te kuće bude smenjen Dalibor Bubnjević, glavni urednik lista Zrenjanin.

Sindikat je u saopštenju naveo da se pridružio inicijativi 40 nevladinih organizacija za smenu Bubnjevića. Nevladine organizacije su Bubnjevića okarakterisale kao pomagača zabranjenog Nacionalnog stroja.

"Zakon je jasan, članove Upravnog odbora bira i razrešava Republička radiodifuzna agencija. Ustavni sud je zabranio nacističku organizaciju, a Savet RRA treba da primeni odredbe Zakona o radiodifuziji i da, na zakonom predviđen način, odmah smeni promotera Nacionalnog stroja iz Upravnog odbora RTV-a", piše u tekstu inicijative.

Nevladine organizacije navele su da je Bubnjević bio šef marketinga knjige "Slučaj Nacionalni stroj", čiji je autor neformalni vođa te organizacije Goran Davidović.Bubnjević se u više navrata ogradio od knjige tvrdeći da je njegovo ime zloupotrebljeno.

Savet RRA je nedavno kao neblagovremen odbacio prigovor Građanske Vojvodine, koja je takođe tražila da Bubnjević bude smenjen. Savet RRA je saopštio da je vreme za prigovore bilo pre izbora članova upravnih odbora javnih medijskih servisa.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Društvo

Lokacija: Zrenjanin

Ličnosti: Goran Davidović, Dalibor Bubnjević

Institucije: Republička radiodifuzna agencija, Nacionalni stroj, Građanska Vojvodina, Strukovni sindikat Radio-televizije Vojvodine


Unesite tekst komentara:

<<

20. februar - 26. februar 2012.

>>

.

Povezani naslovi

  • RRA: Avala mora da plati dug do sledeće sedmice

    26. januar 2012. 12:01 |

  • Sukob zbog prevođenja srpskih filmova na hrvatski

    24. januar 2012. 09:01 |

  • HRV: U Srbiji malo vidljivog napretka

    22. januar 2012. 11:01 |