emg home
RSS

Svift er obustavio sve letove

20. jun 2011. | 15:45

Izvor: Beta

Američka aviokompanija Svift er (Swift Air) koja je trebalo da uspostavi liniju Čikago-Beograd, obustavila je sve letove zbog nedostataka u priručnicima za obuku.

Na sajtu Svif era www.flyswiftair.com, kompanija je najavila da će danas dostaviti unapređenje priručnike američkim vazduhoplovnim vlastima, odnosno agenciji FAA (Federal Aviation Administration), kako bi ispunila sve bezbednosne i formalne uslove za obavljanje letova.

Svif er će nastaviti internu reviziju i nada se da će odgovoriti na sva pitanja koje je pokrenula FAA, iako je ta agencije ranije odobrila priručnike za obuku, navodi se u saopštenju.

Na sajtu kompanije i na sajtu FAA (www.faa.gov) ne navode se detalji o propustu, zbog kojeg su obustavljeni letovi Svift era.

Kompanija Er plus (Air plus) organizator letova od Beograda do Čikaga je u saopštenju na sajtu www.flyairplus.com navela da je danas počela da vraća novac putnicima za otkazane lekove.

Kako su objavili američki mediji, prvi let Čikago-Beograd, sa čikaškog aerodroma Rokford, otkazan u petak, 17. juna, oko 21.00 po lokalnom vremenu, nekoliko minuta pre poletanja. Prvobitna informacije bile je da je FAA prizemljila sve letove Svift era.

Kompanija "Svift er" prvobitno je planirala da od 17. juna uvede direktne letove na liniji Beograd-Čikago što bi bilo obnavljanje direktnih letova između Srbije i SAD posle 19 godina.

Međutim, zbog malog interesovanja putnika, uvedeno je i sletanje u Zagreb, a pre toga je bilo u planu da se uvedu i direktni letovi od Zagreba do Čikaga od 20. juna.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je američkoj kompaniji dozvolu za letove do 29. decembra, pošto je ispunjavala sve propisane uslove.

Direktni letovi između Srbije i SAD su zbog sankcija UN prekinuti 1992. godine, a avio-kompanija Jat ervejz (airways) je pokušala da obnovi liniju 2004. i 2006. godine, ali bez uspeha.

Kompanija Svift er (www.flyswiftair.com) je osnovana 1997. godine, obavlja čarter letove i ima flotu od 11 aviona. Sedište kompanije je u Finiksu u Arizoni. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Avio saobraćaj

Kompanije: Swift Air


Unesite tekst komentara:

<<

15. avgust - 21. avgust 2011.

>>