emg home
RSS

Dačić: Pitanje tajkuna iz marketinških razloga

29. jun 2011. | 11:06

Izvor: Danas

Predsednik Socijalističke partije Srbije i vicepremijer Ivica Dačić izjavio je da se pitanje tajkuna stavlja u prvi plan iz nečijih marketinških razloga i da ne bi trebalo sprovoditi hajku na bogate ljude jer u Srbiji, kako kaže, gotovo da više i ne postoji društvena i državna svojina.

"Ne bi trebalo sprovoditi hajku na sve ljude koji su bogati jer kod nas gotovo da više i ne postoji društvena i državna svojina. Sve to, svakako, nije ni dobra poruka za strane investitore, aktuelne i potencijalne", upozorio je Dačić za Danas.

Dačić je istakao da svaki čovek bez obzira da li je bogat ili siromašan podleže zakonima Srbije i da će biti kažnjen svako ko krši zakon. Upitan da li je o spornim privatizacijama razgovarao s predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem, Dačić je rekao da nije, ali je podsetio da je ispitivanje spornih privatizacija bila programska orijentacija SPS-a. "Mislim da slučajevi spornih privatizacija nisu razrešeni ne zato što to nije hteo SPS ili DS. već su vreme i realnost doveli do toga da su mnoge privatizacije već revidirane", rekao je on.

"Interes je države da se izvrši uvid u sve privatizacije kako bi se pronašao model koji bi bio najbolji za Srbiju", rekao je Dačić i dodao da je do sada postojao model koji je dobar samo za jednu stranu, odnosno za one koji žele nešto jeftino da kupe.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

29. jun 2011. 16:59:38

| Ljupce

1

Koliko se u nasoj zemlji "postuje zakon" i koliko bi svi "trebalo da odgovaraju" najbolje pokazuje cinjenica da ovi koji su se nakrali u vreme 90-ih godina su i dalje na slobodi i uzivaju u svom bogatstvu koje su "posteno zaradili". Ko o cemu Ivica Dacic o postenju i sprovodjenju zakona. Bilo bi smesno da nije tuzno

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • DS: Nema razloga za izbore pre proleća

    20. oktobar 2011. 09:10 |

  • Petrović: Izbori će biti na vreme, na proleće

    27. oktobar 2011. 09:10 |

  • Drašković: Gubitak teritorije je kazna za izgubljen rat

    24. oktobar 2011. 14:10 |