emg home

RSS

Kostreš: Zakon o javnoj svojini do 15. jula u vladi, pitanje imovine problem

06. jul 2011. | 17:04

Izvor: Beta

Tekst zakona o javnoj svojini trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.

"Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula", rekao je Kostreš agenciji Beta.

On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje".

Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske adminitracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.

"Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje", kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi.

Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi