emg home

RSS

Upisano i preregistrovano oko 15.000 udruženja

16. avgust 2011. | 15:19

Izvor: Beta

U jedinstveni elektronski Registar udruženja do sad je upisano i preregistrovano oko 15.000 udruženja i organizacija, rečeno danas povodom završetka procesa preregistracije i upisa svih udruženja građana u jedinstveni elektronski Registar.

Prema podacima Agencije za privredne registre, do 12. avgusta ove godine preregistrovano je 10.549 udruženja i u Registar upisano 4.317 novih. U obradi je 2.300 prijava za upis usklađivanja, kod kojih se čeka dopuna dokumentacije.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava Milan Marković rekao je danas da je sloboda udruživanja pravo koje treba koristiti. "Demokratiju je nemoguće graditi ako sloboda udruživanja građana nije apsolutna", rekao je on.

Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović rekao je da je novim Zakonom o udruženjima procedura upisa i registracije pojednostavljena, da se sve završava na jednom mestu i da je arhiva udruženja građana objedinjena.

Direktorka vladine Kancelarije za saradnju s civilnim društvom Ivana Ćirković rekla je da će, prvi put, postojati sve informacije o tome koja udruženja i organizacije postoje, kakva je njihova struktura i druge validne informacije.

Iz registra su izbrisane 16.892 drštvene organizacije jer u zakonskom roku nisu podnele prijavu za upis usklađivanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi