emg home
RSS

Uhapšeni Srbi prebačeni u grad 150 kilometara od Tripolija

29. avgust 2011. | 18:18

Izvor: Emg.rs, Beta

Nove libijske vlasti prenele su predstavnicima ambasade Srbije u Libiji da su petorica srpskih državljana uhapšenih u toj zemlji prebačeni iz bezbednosnih razloga u grad Zintan, oko 150 kilometara od Tripolija, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije."Predstavnici nove vlasti izrazili su punu spremnost za saradnju i najavili mogućnost da predstavnici ambasade Srbije u narednih nekoliko dana posete naše državljane", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Ministarstvo kontaktiralo danas porodice uhapšenih srpskih državljana "radi pribavljanja što više informacija o okolnostima njihovog odlaska i angažovanja u Libiji".

Ministarstvo je, takođe, preko svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Njujorku, Parizu, Berlinu i Londonu stupio u kontakt sa diplomatskim predstavništvima Libije u tim prestonicama, kako bi isposlovao pružanje konzularno-pravne zaštite.

U saopštenju se dodaje da je misija Srbije u Ženevi kontaktirala danas i Međunarodni komitet Crvenog krsta sa istim zahtevom, gde joj je potvrđeno da će zahtev Srbije odmah biti dostavljen njihovom predstavništvu u Tripoliju.

Ruski list Komsomolska pravda objavio je danas da su njegovi novinari u Libiji pronašli petoricu Srba, koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici-snajperisti.

Zarobljeni Srbi ispričali su novinarima da su u Libiju došli 12. avgusta da bi "za dobru zaradu popravljali puteve".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sukobi

Lokacija: Libija

Institucije: Ministarstvo spoljnih poslova


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi