emg home

RSS

Ove godine neće biti revizije izveštaja stranaka

08. septembar 2011. | 15:50

Izvor: Beta

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je danas da ove godine ne planira reviziju finansijskih izveštaja političkih partija.

"Kada se steknu uslovi za reviziju, ona će biti (obavljena). Ja ne mogu da licitiram i da vam precizno kažem kada", rekao je Sretenović novinarima u pauzi okruglog stola u Misiji OEBS-a o saradnji državnih institucija, civilnog društva i medija u suzbijanju korupcije.

Sretenović je rekao da DRI jeste nadležna za reviziju finansijskih izveštaja političkih partija, ali to da će se obaviti "kada se steknu uslovi": mora da se obavi i revizija završnog računa budžeta, poslovanja Narodne banke, Fonda socijalnog osiguranja, pojedinih javnih preduzeća i lokalnih samouprava.

"S obzirom na prostor i kadrove, ove godine nismo planirali reviziju političkih stranaka", rekao je on.

Sretenović nije mogao da potvrdi da će revizija početi ni iduće godine, već onda "kada se ispune uslovi", pre svega kadrovski, odnosno kada bude dovoljno licenciranih revizora.

Govoreći o reviziji poslovanja javnih preduzeća, Sretenović je rekao da je DRI planirala da ove godine obavi kontrolu 15 većih preduzeća i izrazio uverenje da će većina tih revizija biti završena do kraja oktobra.

Sretenović je rekao da su u završnoj fazi revizije Železnica Srbije, Puteva Srbije, Jat ervejza, preduzeća Medijana i Gradske toplane u Nišu, Vodovoda i kanalizacije, i Spensa u Novom Sadu, i jedne firme u Užicu.

"Kako se koja revizija bude završavala, tako ćemo o tome obaveštavati javnost", rekao je on.

Govoreći o mogućnosti podnošenja krivičnih prijava protiv eventualnih prekršilaca, Sretenović je rekao da je u toku obrada i prikupljanje svih dokaza, u saradnji sa drugim državnim organima, i da "nije lako podneti krivičnu prijavu protiv nekoga". 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: reviz

Ličnosti: Radoslav Sretenović

Institucije: DRI


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • DRI iduće objavljuje izveštaj o kontroli budžeta

    24. decembar 2011. 10:12 |

  • DRI: Revizija državnog budžeta gotova do 20. novembra

    08. novembar 2011. 14:11 |

  • DRI predstavio izveštaj o reviziji tokom 2011.

    29. decembar 2011. 18:12 |