emg home
RSS

Usvojen Memorandum o razumevanju za gradnju metroa

06. oktobar 2011. | 13:50

Izvor: Beta

Skupština Beograda usvojila je danas informaciju o realizaciji projekta Beogradski metro, u kojoj je predstavljen Memorandum o razumevanju o gradnji metroa kojim je definisana saradnja s Francuskom.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je Skupština grada donela jednu od ključnih odluka za gradnju metroa, kojom je predviđeno da gradnja tog sistema u Beogradu počne za dve godine.

Đilas je novinarima, po završetku sednice Skupštine grada Beograda, rekao da je u junu 2010. gradski parlament poslednji put raspravljao o metrou i da su u međuvremenu s Francuskom, koja je ponudila tri miliona evra donacije za izradu plana gradnje, usaglašeni detalji vezani za projekat gradnje metroa.

"Za nas nije prihvatljivo da neko da tri miliona evra da bi dobio posao od 500 miliona. Zato su pregovori duže trajali", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da Beograd nema problema da vraća kredite jer ih uzima po dobrim uslovima, zbog čega će biti moguće da se kreditno zaduži i za gradnju metroa. "Tek kad bude gotova studija o izvodivosti znaćemo vrednost projekta gradnje metroa", rekao je Đilas.

On je još jednom naveo da će prva trasa metroa, od Ustaničke ulice do Zemuna, biti gotova za šest godina.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Saobraćaj

Ličnosti: Dragan Đilas

Institucije: Skupština Beograda


Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi