emg home

RSS

Dačić: Mir i dijalog su u interesu svih na Kosovu

08. oktobar 2011. | 20:02 20:05

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Novom Pazaru da su "jedino mir i dijalog u interesu svih koji žive na Kosovu".Govoreći o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova, Dačić je kazao novinarima da "sukobi odgovaraju samo (predsedniku Vlade Kosova Hašimu) Tačiju".

Upitan šta misli o susretu predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i glavnog muftije IZ u Srbiji Muamera Zukorlića pre dva dana u Novom Pazaru, Dačić je rekao da svako ima pravo da bira svoje partnere.

"Nisam baš siguran da su birači Tomislava Nikolića i sledbenici muftije Zukorlića srećni zbog tog susreta", kazao je Dačić.

Dačić je danas bio u Tutinu gde je obišao seosku kuću za koju se pretpostavlja da je laboratorija uhapšene kriminalne narko grupe, a posetio je Zlatibor i Čajetinu gde se je upoznao sa uslovima rada policije u toj opštini.

Tokom posete Zlatiboru, Dačić je otvorio hotel "Dunav", koji posluje u okviru kompanije "Dunav osiguranje".

   

Dačić: Otkriveno još sedam kilograma heroina


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija otkrila novu količinu droge - sedam kilograma heriona, u blizini kuće uhapšenog narkodilera Hikmeta Hajrovića.

Kako je Dačić kazao, sedam kilograma heroina je bilo skriveno u plastičnom buretu udaljenom oko 100 metara od porodične kuće Harjovića.

Ministar je, u drugoj seoskoj kući za koju se pretpostavlja da je laboratorija uhapšene kriminalne narko grupe, pokazao novinarima 14 nađenih "pogačica" - smesu sa kojom se meša heroin i oko 100 kilograma paracetamola, spremnih za tržište.

"Čestitam pripadnicima policije koji su uspešnom akcijom zadali jak udarac narko mafiji", rekao je Dačić novinarima.

On je naglasio da je reč o "porodičnom biznisu" - kriminalnoj grupi sastavljenoj od članova porodice, kakve je, kao je naveo, inače teško otkriti.

"Otac uhapšenog, Sadrija Hajrović, je već u zatvoru zbog posedovanja 50 kilograma narkotika, a u ovoj akciji je, osim njegovog sina Hikmeta, uhapšena i ćerka Zehnira", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je ovo hapšenje deo šire akcije, u kojoj je uhapšena i grupa od 16 članova koju je predvodio Dalibor Ristić, dok su su u Novom Pazaru uhapšene ukupno četiri osobe.

Hikmet Hajrović je prethodno pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina, a u trenutku hapšenja je čekao izvršenje te presude.

Policijska akcija "Geto" sprovodena je na širem području Beograda, Kraljeva i Novog Pazara.

Akciju sprovode Kriminalistička policija Beograda u koordinaciji sa tužiocem za organizovani kriminal, a uključene su i policijske uprave u Kraljevu i Novom Pazaru, kao i Specijalne jedinice MUP-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Kriminal, Stranke

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi