emg home

RSS

U Pragu transparent „Kosovo je Srbija”

10. oktobar 2011. | 10:12

Izvor: Beta

Grad: Prag

Bivši češki predsednik Vaclav Havel i nobelovac Džozef Stiglic otvorili sinoć u Pragu međunarodni Forum 2000, a 140 zvanica dočekale su demonstracije i transparent "Kosovo je Srbija".

Stojeći s razvijenim transparentom duž ulice ka nekadašnjoj crkvi Svete Ane u Pragu, gde je počelo redovno okupljanje intelektualaca iz celog sveta, članovi češkog Udruženja prijatelja Srba na Kosovu protestovali su što je jedna od glavnih zvanica Foruma 2000 predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Demonstracije je organizovao poslanik čeških opozicionih socijaldemokrata Jaroslav Foldina, a nekoliko desetina demonstranata držalo je i transparente koji upozoravaju na bujanje organizovanog zločina na Kosovu.

"Na Kosovu se gaze međunarodne rezolucije i ljudska prava. Isteruju se Srbi. Čini nam se da se o tome ne razgovara", kazao je novinarima jedan od demonstranata Vit Dvoržak.

Tradicionalno okupljanje intelektualaca, naučnika, državnika, aktivista za ljudska prava, filozofa, teologa, crkvenih velikodstojnika u debati o izazovima savremenog sveta Vaclav Havel organizuje još od 1997, kad je bio još predsednik Češke.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo, Češka

Ličnosti: Džozef Stiglic, Vaclav Havel, Atifete Jahjaga


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi