emg home

RSS

Dulić: Novi zakoni ne predviđaju skuplje komunalne usluge

02. novembar 2011. | 15:02

Izvor: Beta

Ministar životne sredine Srbije Oliver Dulić izjavio je danas da ne postoji nijedan razlog da cene komunalnih usluga budu povećane nakon usvajanja zakona o javno-privatnom partnerstvu i zakona o komunalnim delatnostima.

"Nema razloga ni da promenom tih zakona bez posla ostanu ljudi koji rade u komunalnom sektoru", rekao je Dulić u Beogradu na konferenciji o nekretninama i javno-privatnom partnerstvu.

Predlogom zakona o komunalnim delatnostima, kako je objasnio, nije definisana neophodnost povećanja cena već kriterijumi na osnovu kojih se određuju cene komunalnih usluga, što do sada nije postojalo.

"Cene komunalnih usluga su do sada formirane kako je ko hteo, bez kriterijuma", naglasio je Dulić.

U komunalnu infrastrukturu u narednih deset godina trebalo bi, prema njegovim rečima, da bude uloženo oko četiri milijarde evra, u skladu sa strategijom razvoja životne sredine.

Od toga bi, kako je istakao, u skladištenje opada, postojenja za prečišćavanje otpadnih voda i energetsku efikasnost trebalo da bude uloženo više do tri milijarde evra, za šta država nema novac.

"Potrebno je naći nove mehanizme finansiranja komunalne infrastrukture, od kojih je jedan od najboljih javno-privatno partnerstvo", rekao je Dulić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi