emg home

RSS

Zaposleni u Poreskoj upravi od 2. februara u štrajku

31. januar 2012. | 13:48 14:48

Izvor: Beta

 Zaposleni u Poreskoj upravi počeće u četvrtak, 2. februara, generalni štrajk zbog neispunjenih zahteva u vezi s poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u toj službi.

Predstavnici Jedinstvene organizacije sindikata zaposlenih u Poreskoj upravi rekli su danas na konferenciji za novinare da će štrajk biti organizovan uz poštovanje minimuma rada koji će zaposleni sami odrediti.

Štrajk sindikata, koji ima 6.586 zaposlenih, odvijaće se od 2. februara od 7.30 do 15.30 u svakoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u Srbiji.

Među zahtevima zaposlenih u Poreskoj upravi jesu poštovanje Pravilnika o zaradama, hitna izmena budžeta Poreske uprave, koji je za 2012. smanjen za milijardu i 70 miliona dinara, nova sistematizacija radnih mesta i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

 

Radosavljević: Nema razloga za štrajk

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević izjavio je da nema osnova za generalni štrajk zaposlenih u toj službi. "Neopravdana je bojazan sindikata radnika u Poreskoj upravi da će neko od zaposlenih u toj državnoj službi ostati bez posla i plate, ali je bez osnova zahtev da im mimo redovne zarade budu isplaćene i druge naknade", rekao je Radosavljević.

On je istakao da su radnici Poreske uprave u privilegovanom položaju u odnosu na druge zaposlene u Srbiji jer imaju redovne zarade, za šta je novac obezbeđen u budžetu. "Najava štrajka radnika Poreske uprave vid je pritiska na poslodavca", ocenio je Radosavljević i dodao da niko ne može da dobije ono što mu po zakonu i propisu službe ne pripada.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

06. februar - 12. februar 2012.

>>

Povezani naslovi

  • Radosavljević: U štrajku samo sindikalno rukovodstvo

    02. februar 2012. 13:02 |

  • Naplata poreza u januaru 9,7 odsto veća od plana

    01. februar 2012. 14:02 |

  • Radosavljević: Nije bilo pritisaka na Poresku upravu

    12. januar 2012. 09:01 |