emg home

RSS

Bari: Počelo saslušanje za šverc cigareta

20. april 2010. | 10:04

Izvor: Beta

Grad: Bari

Pred sudom u Bariju juče počelo preliminarno saslušanje osumnjičenih za šverc cigareta devedesetih. Za šverc se tereti grupa italijanskih, srpskih i crnogorskih državljana.

Kako je javila agencija Ansa, istraga se vodi protiv 14 osumnjičenih, među kojima su neki bivši bliski saradnici crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji se terete za šverc cigareta u Crnu Goru od 1994. do 2002.

Crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević, sadašnji predsednik senata Državne revizorske institucije Crne Gore, takođe pod istragom, u izjavi dostavljenoj sudu u Bariju danas je negirao optužnicu navodeći da nema nikakve veze s mafijaškim udruživanjem koje istražuje Tužilaštvo u Bariju.

Sledeće ročište zakazano je za 10. maj.

Ansa podseća da je istraga protiv Đukanovića arhivirana jer crnogorski premijer ima diplomatski imunitet. Đukanović je bio optužen da je švajcarskom državljaninu Franku de la Toreu dao licencu za uvoz 1.000 tona cigareta mesečno u Crnu Goru. Cigarete su zatim krijumčarskim kanalima unete u Apuliju.

Crnogorski premijer bio je optužen i da je garantovao, preko vrhova crnogorske policije, pristup gliserima kojima je krijumčarena roba u Zeleniku i Bar i da je pružio zaštitu italijanskim beguncima u Crnoj Gori. Đukanović je negirao sve optužbe.

Zahtev za pokretanje postupka pred sudom odnosi se i na Dušanku Pešić-Jeknić, Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Stanka Subotića, Andriju Draškovića, Branislava Mićunovića, koji su optuženi za mafijaško udruživanje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv organizovanog kriminala

Lokacija: Italija, Crna Gora

Ličnosti: Veselin Barović, Milo Đukanović, Stanko Subotić, Branislav Mićunović, Miroslav Ivanišević, Franko de la Tore, Dušanka Pešić-Jeknić, Branko Vujošević, Andrija Drašković


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Kalinić priznao krivicu

    06. oktobar 2011. 12:10 |

  • Najavljene nove istrage o korupciji u zdravstvu

    26. decembar 2011. 09:12 |

  • Veljović: Potvrđen identitet Dobrosava Gavrića

    22. decembar 2011. 14:12 |