emg home

RSS

Sanader odbacuje sve optužbe

19. avgust 2010. | 15:40

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio je danas optužbe da je primio proviziju za dobijanje kredita od Hypo Alpe Adria banke.Hrvatski mediji navode da je Sanader u saopštenju dostavljenom austrijskoj agenciji APA naveo da nije "nikad primio proviziju za dobijanje kredita Hypo Alpe Adria Banke" te da inače "nije dobijao ilegalne uplate".

"Nikad nisam svesno nikome omogućio prednost u poslovima hrvatske vlade", naveo je Sanader koji tvrdi da su optužbe protiv njega neistinite.

Sanader je podsetio da je u više navrata u javnosti "jasno i nedvosmisleno" opovrgao optužbe koje su se poslednjih dana pojavile u hrvatskim medijima.

Prema navodima medija, Sanader se nalazi u SAD. Odmor s porodicom dugo je planiran i nema nikakve veze s aktuelnom istragom državnog tužilaštva, naveo je Sanader u tom saopštenju.

Austrijska policija uhapsila je 13. avgusta u Klagenfurtu nekadašnjeg šefa banke Hypo Alpe Adria Volfganga Kulterera koga državno tužilaštvo tereti za za proneveru i falsifikovanje bankarskog bilansa.

Prema ranijim navodima medija u regionu, veliki deo rizičnih kredita završio je u Hrvatskoj, kao i u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Hrvatska policija je prošle nedelje uhapsila i vlasnicu marketinške agencije Fimi media Nevenku Jurak koja je osumnjičena da je zahvaljujući vezama sa hrvatskim državnim vrhom proneverila više od dva miliona evra iz javnih preduzeća.

Nevenka Jurak je, prema hrvatskim medijima, poznata kao bliska prijateljica Mladena Barišića, direktora Carinske uprave i bivšeg blagajnika Hrvatske demokratske stranke (HDZ).

Fimi media je počela da se pominje kada se u javnosti pojavila priča da je tadašnji premijer Ivo Sanader 2007. godine u vladu pozvao vodeće ljude javnih firmi i sugerisao im da sklapaju poslove s tom marketinškom agencijom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke

Lokacija: Hrvatska

Ličnosti: Ivo Sanader

Kompanije: Hypo Alpe Adria banka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi

  • Sanader odbacio krivicu i po objedinjenoj optužnici

    10. novembar 2011. 11:11 |

  • Potvrđena i druga optužnica protiv Sanadera

    07. novembar 2011. 12:11 |

  • Valentić: Sporni kredit potpisao verovatno Granić

    04. novembar 2011. 13:11 |