emg home

RSS

Tri žrtve u napadu u restoranu u Skoplju (VIDEO)

03. septembar 2010. | 08:47 17:37

Izvor: Beta

Grad: Skoplje

Počinilac trostrukog ubistva u Skoplju sam se prijavio policiji i izjavio da je odgovoran za ubistvo dvojice pripadnika kriminalnih grupa i jednog policajca, saopštila je danas makedonska policija. Toni Denkovski iz Skoplja se u toku noći sam prijavio policiji, i priznao da je odgovoran za ubistvo trojice ljudi u jednom restoranu u skopskom naselju Aerodrom, blizu centra grada.Policija je saopštila da je Denkovski rekao da je sa žrtvama bio u svađi oko novca.

On je sinoć, naoružan automatskim oružjem ušao u restoran u kome su sedeli jedan pripadnik policijske službe obezbeđenja, inače bliski rođak šefa obezbeđenja premijera Nikole Gruevskog, jedan pripadnik takozvane frankfurtske mafije - kriminalne grupe optužene za šverc droge u Frankfurtu i još jedna osoba identifikovana takođe kao pripadnik kriminalnih grupa.

Napadač je posle sinoćnjeg ubistva ispred restorana bacio kalašnjikov kojim je pucao i pobegao automobilom, a ujutru se predao policiji.

Tonija Denkovskog je prepoznala i identifikovala u policiji devojka koja je sedela za istim stolom i ostala nepovređena u napadu, saopštila je policija.

Denkovski je priznao da poznaje Jordana Jordanova Rkula, pripadnika takozvane frankfurtske mafije.

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska je kazala da je bezbednost grada stabilna i pored jučerašnjeg trostrukog ubistva i ubistva srpskog turiste u Ohridu.

Ona nije imala odgovor na pitanje šta je pripadnik policije i rođak šefa obezbeđenja premijera Gruevskog tražio za istim stolom sa kriminalcima.

I pored navoda medija da je taj policajac sarađivao sa podzemljem, ministarka je izjavila da nema takvih dokaza i da je on četiri godine radio u MUP-u.

"Proveravamo sve spekulacije, nemamo dokaza za njih, policajac nije do sada počinio nikakvo krivično delo, niti je imao krivično dosije", kazala je Jankulovska.

Ovo je drugi veliki incident za nepunih 10 dana u Makedoniji. Prošle nedelje je u Ohridu na smrt pretučen srpski turista Dejan Novaković. Sedam osoba je u pritvoru, a jedna je u bekstvu. 

     

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Hronika

Lokacija: Makedonija

Ličnosti: Nikola Gruevski

Institucije: Makedonija


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi

  • Ukinute presude za ubistvo srpskog turiste u Ohridu

    03. novembar 2011. 17:11 |

  • Ubijen Srbin u Kosovskoj Mitrovici, dvojica ranjena

    10. novembar 2011. 17:11 |

  • Radnik poginuo na punjenju vatrogasnog aparata

    10. novembar 2011. 17:11 |