emg home

RSS

HRT uskoro zatvara dopisništvo u Beogradu

07. septembar 2010. | 15:41

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od 1. novembra privremeno gasi dopisništvo u Beogradu i to isključivo iz poslovno-finansijskih razloga, izjavio je danas portparol HRT Danko Družijanić.Prema njegovim rečima, HRT je ove jeseni ugasio dopisništva u Londonu i Ljubljani, a još početkom godine i dopisništvo u Parizu.

"Nikakvih programskih ili uredničkih razloga za zatvaranje ovih dopisništava nije bilo, već je reč isključivo o poslovno-finansijskim razlozima", rekao je Družijanić, navodeći da su finansijski gubici HRT samo u prošloj godini iznosili oko 14 miliona evra.

On je objasnio da je procenjeno da će, uz manje troškove, novinarske ekipe iz dopisništva u Osijeku moći da pokriju isti broj događaja u Beogradu, odnosno iz Zagreba u Ljubljani.

Procena HRT-a je da će se u 2011. gašenjem ovih dopisništava uštedeti oko 250.000 evra, rekao je Družijanić.

Prema njegovim rečima, ostavljena je mogućnost da neka dopisništva budu ponovo formirana kada finanijsko poslovanje javnog servisa bude stabilno.

On je naveo da će ovim ukidanjem televiziji ostati samo dopisništva u Briselu, Njujorku i Bosni i Hercegovini (u Sarajevu i Mostaru), dodavši da nisu u planu nova ukidanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Lokacija: Hrvatska

Kompanije: HRT


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi