emg home
RSS

Josipović: Tadić možda na proslavi Dana Hrvatske

17. jun 2011. | 11:05

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da će predsednik Srbije Boris Tadić biti pozvan na proslavu Dana hrvatske državnosti, 25. juna, ako budu pozvani i drugi predsednici iz regiona.

"Ako na obeležavanje Dana hrvatske državanosti budemo zvali predsednike svih država u regionu, svih suseda, od istočnih do zapadnih, tad ćemo pozvati i i predsednika Srbije Borisa Tadića", rekao je Josipović novinarima u Sisku.

Hrvatski mediji preneli su oprečne stavove političara u vezi s idejom hrvatskog predsednika da na proslavu budu pozvani predsednici susednih država, među njima Tadić.

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica i neke desničarske stranke usprotivile su se dolasku Tadića na proslavu 20 godina hrvatske državnosti, dok su opozicione Socijaldemokratska partija i Hrvatska narodna stranka pozdravile tu ideju.

U kabinetu predsednika Srbije agenciji Beta je ranije danas rečeno da Tadić nema u planu da poseti Hrvatsku 25. juna, već će 26. juna otići u Jadovno, kod Gospića, na obeležavanje 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>