emg home

RSS

Obeležena 20 godišnjica priznanja Hrvatske

16. januar 2012. | 09:43

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

U Zagrebu sinoć obeležena 20. godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske, hrvatski zvaničnici pozvali građane da 22. janaura na referendumu glasaju za pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji.

Predsednik Ivo Josipović rekao je da je Hrvatska pre 20 godina bila izložena agresiji, posle koje je odnela političku i moralnu pobedu. “Hrvatska je danas bolja zemlja, zemlja demokratije u kojoj je moguće iznositi različita mišljenja, pa tako za i protiv ulaska u EU", rekao je Josipović i pozvao građane da 22. januara izađu na referendum i glasuju za pristupanje Hrvatske EU. "Kao što smo pre 20 godina bili ponosni na međunarodno priznanje, verujem da ćemo i za 20 godina moći biti ponosni na tu odluku", dodao je on.

Premijer Zoran Milanović je zahvalio svima koji su doprineli da Hrvatska dođe do EU i ocenio da je ulazak u Uniju milenijumsko pitanje. "Ulaskom u EU možemo pokazati da smo kvalitetni, da smo klasa i da zaslužujemo više i bolje, ali za to ćemo morati da se izborimo.

Ministarka za spoljne i evropske poslove Vesna Pusić rekla je su hrvatski građani građani zemlje koja se rađala teško i koja je prošla kroz mnoga iskušenja i koja je pre 20 godina prepoznata kao zemlja koja će uspeti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Godišnjica

Lokacija: Hrvatska

Ličnosti: Zoran Milanovic, Vesna Pusić, Ivo Josipović


Unesite tekst komentara:

<<

16. januar - 22. januar 2012.

>>
PON
16
UTO
17SRE
18ČET
19PET
20SUB
21NED
22

Povezani naslovi