emg home
RSS

Spajaju se dobrovoljni penzijski fondovi Hypo i Garant

19. februar 2010. | 12:57

Izvor: EMportal

Narodna banka Srbije izdala dozvolu za spajanje Hypo i Garant društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima, tako što će se Hypo pripojiti Garantu i poslovati pod nazivom Hypo Garant, saopšteno iz kabineta guvernera NBS-a.

Posle spajanja društava, doći će i do spajanja fondova Hypo i Garant, pa će novi fond, Hypo Garant, imati oko 23.000 članova, neto imovinu od 460 miliona dinara i biti na petom mestu, s tržišnim učešćem od šest procenata.

Kako je navedeno u saopštenju, posle izdavanja te dozvole, na tržištu Srbije poslovaće devet dobrovoljnih penzijskih fondova i osam društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Spajanje dva društva za članove fonda Hypo značiće obračunske promene na njihovim računima zbog obavezne konverzije investicionih jedinica u jedinice fonda Hypo Garant, pri čemu će biti promenjen broj investicionih jedinica na individualnim računima, ali ne i količina sredstava na njima. Broj investicionih jedinica i stanje sredstava na računima članova fonda Garant neće biti promenjeno.

Članovi fonda Hypo imaju i mogućnost da svoja sredstva prenesu u drugi dobrovoljni penzijski fond, pri čemu je društvo obavezno da im omogući besplatan prenos računa u roku od 60 dana, stoji u saopštenju NBS-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicioni fondovi

Institucije: Narodna banka Srbije

Kompanije: Garant, HYPO, Hypo Garant


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi