emg home

RSS

Pravilnik o načinu polaganja vozačkog ispita do 10. juna

23. februar 2010. | 13:44

Izvor: Emg.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da će pravilnik o načinu polaganja vozačkog ispita u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja biti donet do 10. juna ove godine.


Do donošenja pravilnika kojim se bliže određuje osposobljavanje kandidata za vožnju i izdavanje vozačkih dozvola primenjivaće se odredbe starih zakona.

Nakon usvajanja podzakonskih akata, pologanje vozačkog ispita će se obavljati u skladu sa odredbama podzakonskog akta koji bliže određuje način polaganja vozačkog ispita.

MUP podseća da kandidati koji su započeli a nisu završili obuku mogu izaći na vozački ispit ukoliko obuku završe u naredna tri meseca i uz dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od najmanje tri časa.

Kandidati koji su položili teorijski deo ispita, mogu polagati vožnju ukoliko u naradena tri meseca obave dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od najmanje tri časa.

Kandidati koji do donošenja podzakonskih akta o osposobljavanju polože teorijski deo ispita, ne moraju pologati ispit iz prve pomoći, dodaje se u saopštenju. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Saobraćaj, Policija

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi