emg home
RSS

EBRD u 2010. ulaže 500 miliona evra u Srbiju

15. maj 2010. | 11:53

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Evropska banka za obnovu i razvoj planira da u Srbiju ove godine uloži oko 500 miliona evra, izjavila direktorka EBRD-a za Srbiju Hildegard Gacek. Ona je na predstavljanju Srbije na Godišnjoj skupštini EBRD-a u Zagrebu kazala da su planirana ulaganja u infrastrukturu, energetiku, energetsku efikasnost, poljoprivredu i kompanije.

Od početka godine EBRD je u Srbiji potpisao ugovore o kreditima vredne 200 miliona evra, kazala je Hildegard Gacek i istakla da je plan da do kraja godine bude premašeno rekordno finansiranje iz 2009, od 425 miliona evra.

Ona je navela da se pregovara o ulaganju 80 miliona evra u poboljšanje energetske efikasnosti malih i srednjih preduzeća, kreditu od 100 miliona evra za železnicu, kreditima za kompanije, 50 do 100 miliona evra, o 60 miliona evra kredita za Grad Beograd, za gradnju mosta na Savi kod Ade Ciganlije, o 25 miliona evra za sistem lake gradske železnice, da bi uskoro trebalo da bude odobreno 40 miliona evra kredita za Elektroprivredu Srbije, za nabavku električnih brojila s daljinskim očitavanjem, a planirana su i ulaganja u u mini-hidroelektrane i poljoprivrednu proizvodnju.

Evropska banka za obnovu i razvoj do sada je investirala oko 1,8 milijardi evra u Srbiju i privukla dodatnih 1,7 milijardi evra kapitala.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi