emg home
RSS

Vlada obustavila tender za savetnika za prodaju Telekoma

20. maj 2010. | 19:07

Izvor: Emg.rs

Vlada Srbije obustavila je danas tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbija, jer je ponuda konzorcijuma koji predvodi Citigroup Global Market neispravna i najavila da će ga pozvati da ispravi tehnički deo ponude.Vlada Srbije je usvojila Izveštaj Komisije za izbor savetnika za prodaju državnih akcija Telekoma koja je ocenila tehnički deo ponude, navodi se u saopštenju.

Komisija je utvrdila da ponuđač, time što nije potpisao model ugovora, nije postupio u skladu sa konkursnom dokumentacijom, zbog čega se ponuda iz formalnih razloga smatra neispravnom.

Vlada je na preporuku Komisije obustavila postupak javne nabavke usluga menadžmentskog konsaltinga - izbora savetnika za pružanje stručne pomoći prilikom prodaje dela akcija Telekoma.

Kako je istaknuto, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Vlada je odlučla da po isteku roka od osam dana za podnošenje zahteva za zastitu prava protiv Odluke o obustavi javne nabavke, nastavi postupak javne nabavke pozivanjem ponuđača da ispravi tehnički deo ponude.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Konzorcijum koji predvodi Citigroup Global Markets jedini je dostavio ponudu na tenderu.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija. Preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Deutsche telekom ima 30 odsto kapitala.

Vlada Srbije donela je 26. marta odluku da proda 40 odsto državnog udela u tom javnom preduzeću.

   

Vlada obrazovala Budžetski fond za restituciju


Vlada Srbije obrazovala je danas Budžetski fond za restituciju radi obezbeđivanja namenskih sredstava za isplaćivanje naknade po propisima kojima se uređuje restitucija.

Na današnjoj sednici Vlada je utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju memoranduma o saglasnosti Evropske Zajednice i Vlade Srbije o učešću Srbije u programu zajednice "Program podrške razvoju politike informaciono-komunikacionih tehnologija okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost od 2007. do 2013. godine".

Vlada je danas donela i Rešenje o dodeli nacionalnih sportskih priznanja za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, kao i Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojenu zlatnu i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u atletici, i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u tekvondou.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Telekom Srbije, Restitucija, Telekominikacije

Institucije: Vlada Srbije

Kompanije: Telekom Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>