emg home

RSS

Škundrić najavio pojeftinjenje naftnih derivata

28. maj 2010. | 17:39 18:03

Izvor: Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je danas u Resavici da su se stekli uslovi za pojeftinjenje naftinih derivata za "nekoliko procenata".Ističući da cene nafte padaju na svetskom tržištu, on je najavio "određenu korekciju cena naftinih derivata u Srbiji naniže, sa izgledom da se zadrži duže, pod pretpostavkom da vrednost dolara naglo ne skoči".

"Nažalost, dolar je sve vreme rastao i zbog toga nije dolazilo do smanjivanja cene derivatima. Međutim, u ovim okolnostima, trenutno su se stekli uslovi da derivati budu jeftiniji za nekoliko procenata", rekao je Škundrić.

   

Stranci zainteresovani za izgradnju TE


Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da su strane kompanije "veoma zainteresovane za investiranje u izgradnju termoelektrana u Srbiji".

"Razgovarali smo, ili su razgovori u toku, sa potencijalnim investitorima, kompanijama iz Slovačke, Češke, Rusije, Austrije, Kine", precizirao je Škundrić nakon posete Javnom preduzeću za podzemnu eksplotaciju uglja.

"Mi želimo da na bazi odluke Vlade Srbije uđemo u procedure legalnog i legitimnog tendera koji će omogućiti svim potencijalnim strateškim partnerima da pod istim uslovima pristupe realizaciji ovih projekata", istakao je ministar.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Energetika, Investicije, Gorivo

Ličnosti: Petar Škundrić


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Škundrić: Očekuju se investicije od 1,5 milijardi evra

    11. novembar 2011. 13:11 |

  • Škundrić: Gradnja hidrocentrala na Ibru počinje 2012.

    07. novembar 2011. 12:11 |

  • Neće biti restrikcija struje

    28. novembar 2011. 13:11 |