emg home

RSS

Usvojeno Pismo o fiskalnoj politici za 2010. i 2011.

11. jun 2010. | 14:43 16:18

Izvor: Emg.rs

Vlada Srbije usvojila je nacrt pisma o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za 2010. i 2011, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom, kazala je danas ministarka finansija Diana DragutinovićPismo o namerama o fiskalnoj politici za 2010. i 2011, koje je Vlada Srbije usvojila, predstavlja obavezu vlade pre zaključivanja četvrte revizije aranžmana sa MMF-om u avgustu i ovaj se dokument šalje toj finansijskoj instituciji.    

Ministarka je novinarima rekla da sadašnja situacija ukazuje na to da bi plate u javnom sektoru i penzije trebalo da budu zamrznute do kraja godine, te da se obezbedi jednokratna pomoć za ove kategorije.     

„Za mene kao ministra finansija je važan iznos koji će se deliti iz budžeta a to su dve milijarde dinara za zaposlene i dve milijarde dinara za penzionere", rekla je Dragutinović.    

Ona je precizirala da vlada na jučerašnjoj sednici  nije raspravljala o podeli pomoći i da će o tome tek odlučivati na predlog Ministarstva finansija.    

„Zakon o fiskalnoj odgovornosti je pripremljen, spreman za diskusiju, to je vrlo važan zakon koji će našu fiskalnu politiku učiniti predvidivom i uticaće na oblikovanje fiskalne politike u dužem vremenskom periodu“, rekla je ministarka na svečanom otvaranju Filijala Poreske uprave Srbije - Stari grad i Palilula.     

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević izjavio je da će nova filijala na jednom mestu objediniti podružnice koje su se nalazile na šest lokacija za 23.000 poreskih obveznika.

"Cilj je da poreskim obveznicima obezbedimo bolju i kvalitetniju uslugu i da zaposlenima obezbedimo uslove za rad", rekao je Radosavljević.

On je rekao da novi prostor ima 4.500 kvadratnih metara koje je finansirala Vlada sa 185 miliona dinara. U filijali će raditi 196 radnika Poreske uprave.

Diana Dragutinović rekla je da ove godine, uprkos krizi, uloženo 200 miliona dinara u modernizaciju Poreske uprave, što će omogućti da bude servis poreskih obveznika.

"Poreska uprava modernizacijom i bližim kontaktom sa poreskim obveznicima može najviše da utiče na poreski moral", rekla je Dragutinović. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekonomska politika

Ličnosti: Diana Dragutinović

Institucije: Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi