emg home
RSS

Tema:   Ekonomska politika

LDP: Vlada neodgovornim potezima produbljuje ekonomsku krizu

17. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je Vlada Srbije izgubila sve konce ekonomske politike i da se zato građani osećaju nesigurno.

Ljajić: Potrebna potpuna promena ekonomske politike

30. april 2011. | broj komentara 1

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da bi u Srbiji trebalo u potpunosti promeniti ekonomsku politiku, radne navike i sistem vrednosti.

LDP i DSS: Kakva je ekonomska politika vlade

12. april 2011. | broj komentara 0

Poslanici dela opozicije pitali su danas Vladu Srbije kakva je ekonomska politika države i koje će preduzeti mere za suzbijanje inflacije.

MMF pozitivno ocenio sprovođenje ekonomskog programa Srbije

11. april 2011. | broj komentara 0

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pozitivno je ocenio sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa Republike Srbije, čime je omogućeno povlačenje oko 353,5 miliona evra za jačanje deviznih rezervi, a od toga će naša zemlja 12. aprila povući

Spasojević: Vlada treba da ima ekonomski savet

1. mart 2011. | broj komentara 0

Toplica Spasojević, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije rekao je danas da bi Vlada Srbije trebalo da ima širok ekonomski savet, u kojem bi između ostalog bili i privrednici.

Počinje Poslovni forum na Kopaoniku

28. februar 2011. | broj komentara 0

Poslovni forum na Kopaoniku biće održan od 1. do 3. marta uz učešće predstavnika Vlade Srbije, ekonomista i privrednika, koji će razmatrati nove modele privrednog rasta, razvoja i održivih reformi.

SRS: Skandalozne političke i ekonomske odluke Vlade

30. decembar 2010. | broj komentara 0

Poslanik Srpske radikalne stranke Dejan Mirović ocenio je danas da su 2010. godinu obeležile "skandalozne" političke odluke i da je vlast "pogrešnom" politikom da Evropa nema alternativu dovela Srbiju na "rub propasti".

Skupština RS usvojila ekonomsku politiku za 2011.

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Skupština Republike Srpske (RS) usvojila je danas "Ekonomsku politiku za 2011" čiji su osnovni ciljevi zadržavanje fiskalne stabilnosti i nivoa javnih investicija, pozitivan privredni rast, podrška privredi i zaštita i očuvanje radnih mesta.

Dežer: Srbija ipak napredovala (VIDEO)

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Uprkos velikom uplivu države na tržište, postojanju monopola, slaboj primeni zakona i visokom stepenu korupcije koji onemogućava ulazak na tržište EU, Srbija je više napredovala nego što je nazadovala u odnosu na prošlu godinu, ocenio je danas za emg.rs Vensan Dežer,

Počinje Ekonomski samit Srbije

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Ekonomski samit Srbije 2010. održava se danas i sutra u Beogradu, uz učešće predstavnika Vlade, privrednika i investitora.

Đelić na zasedanju MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu

6. oktobar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić predvodi delegaciju Srbije na godišnjem zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu od 7. do 10. oktobra.

Usvojeno Pismo o fiskalnoj politici za 2010. i 2011.

11. jun 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je nacrt pisma o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za 2010. i 2011, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom, kazala je danas ministarka finansija Diana Dragutinović

Dinkić: Potreban jednak tretman za srpske firme u Hrvatskoj

28. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i hrvatski ministar privrede Đuro Popijač saglasili su se danas u Beogradu da srpske kompanije moraju imati jednak tretman u Hrvatskoj, kao što hrvatske kompanije imaju u Srbiji.

Mirou: Poreban novi model rasta

14. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Tomas Mirou ocenio je danas u Zagrebu da je državama u tranziciji u kojima posluje ta banka potreban novi model ekonomskog rasta.

Medvedev traži stvaranje velikog finansijskog centra

2. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev naložio ruskoj vladi, Centralnoj banci i vlastima Moskve da počnu da rade na stvaranju velikog finansijskog centra u toj zemlji.

Delegacija Srbije na skupštini MMF i SB

24. april 2010. | broj komentara 0

Delegacija Srbije učestvovaće danas i sutra u Vašingtonu na prolećnoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

EU predstavila desetogodišnji ekonomski plan

4. mart 2010. | broj komentara 0

Evropska unija obelodanila ekonomsku strategiju do 2020, zamenu za Lisabonsku agendu iz 2000, s ciljem podsticanja ekonomskog rasta i zapošljavanja i borbe protiv klimatskih promena.

Jelašić umereni optimista za uspeh razgovora sa MMF-om (VIDEO)

9. februar 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas da je umereni optimista u pogledu uspešnosti razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Cvetković: Kredit MMF-a potvrda održive ekonomske politike (VIDEO)

24. decembar 2009. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je odobrenje druge rate od 350 miliona evra kredita Međunarodnog monetarnog fonda potvrda da je Srbija s tom institucijom postigla dogovor o održivoj ekonomskoj politici za narednu godinu.

Senfej: Hrabar kurs Srbije ka Evropi

17. decembar 2009. | broj komentara 0

Srbija nastavlja da iskazuje napredak u tranziciji, uprkos tome što je globalna finansijska kriza pogodila region centralne i istočne Evrope jače nego bilo koji drugi kraj sveta, izjavio vodeći ekonomista Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj Piter Senfej.

Gligorov: Revizija pokazala haos u javnoj upravi

3. decembar 2009. | broj komentara 0

„Revizija je pokazala da u javnoj upravi vlada haos, a da bi se sektor doveo u red, uštede moraju biti veće nego što bi se to izvelo otpuštanjem zaposlenih,“ izjavio je danas predsednik Ekonomskog saveta Liberalno demokratske partije i istraživač Bečkog instituta

Vlada usvojila mere ekonomske politike za 2010. (VIDEO)

3. decembar 2009. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila Pismo o namerama o merama ekonomske politike za 2010. godinu, koje su usaglašene sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Dinkić: MMF prihvatio predloge Srbije

30. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio danas da je Misija MMF-a prihvatila skoro sve predloge Srbije, a da je u pregovorima ostalo utvrditi sitnije detalje. "Verujem da će Vlada postići dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom", rekao je Dinkić. Vlada Srbije i

Dinkić: Vlada neće povećavati ključne poreze

16. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je da Vlada ne planira da naredne godine povećava ključne poreze, odnosno PDV, porez na dobit i porez na zarade, a kao jedan od uslova za zadržavanje ambijenta za poslovanje.

Cvetković: Srbija na kraju ekonomske krize

16. oktobar 2009. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je Srbija na kraju ekonomske krize i da se vide prvi znaci oporavka.

Analize

Bez veze

04. maj 2009 u 11:52

Prosečna neto zarada u Srbiji prošlog meseca iznosila je 30.362 dinara, što je nominalno za 2,4 odsto, a realno za 2,8 odsto manje nego u februaru.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.