emg home
RSS

Štrajkač zakovao sebi ekser u šaku

09. jul 2010. | 16:30

Izvor: Fonet

Grad: Novi Pazar

Štrajkač iz novopazarskog "Iskra metala" Halko Društinac zakovao je sebi ekser u šaku kako bi skrenuo pažnju na štrajk invalida rada u ovom preduzeću koji traje već 115 dana."Molim građane da mi oproste. Ovo svesno radim, zbog nepravde koju nam čini država", rekao je Društinac.

"Imamo izvršne presude već pet godina i neće da ispoštuju svoje zakone", rekao je on. Društinac je danas oko podneva zakovao sebi ekser u kožu između palca i kažiprsta.

Invalidi rada i hendikepirana lica iz preduzeća "Iskra metal" štrajkuju u polumračnim prostorijama Udruženja tekstilnih radnika.

"Nas 14 invalida rada i šestoro hendikepiranih lica tražimo isplatu 21 neisplaćenog ličnog dohodka i isplatu razlike u ličnim dohodcima od 1991. do 2003.godine", objasnio je Društinac, predsednik Podružnice invalida rada u preduzeću "Iskra metal".

On se, kako kaže, obraćao premijeru Mirku Cvetkoviću, potpredsedniku Vlade Mlađanu Dinkiću, ministru Rasimu Ljajiću i ministarki Snežani Malović, ali od njih nije dobio odgovor.

"Neću prestati dok ne vidim novac na žiro računu", poručio je Društinac.

On je više puta rekao da su invalidi rada želeli da skrenu pažnju vlasti da reši njihove probleme i da im isplati novac na osnovu sudskih presuda.

Štrajkači napominju da traže isplatu na osnovu izvršnih i pravosnažnih presuda Okružnog suda u Novom Pazaru i Trgovinskog suda.

Oni ukazuju da nisu politički motivisani i ne žele da im bilo ko "prišiva" političku pozadinu.

Društinac je rekao da će nastaviti da zakiva eksere u ruku, dok je štrajkač Vejsel Mehmedović upozorio da je spreman da se zakuje u centru grada.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi

Kompanije: Iskra metal


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi

  • Sindikat pravosuđa najavljuje štrajk u Beogradu 6. oktobra

    10. septembar 2010. 15:09 |

  • Štrajk u Grčkoj skratio trasu Helas ekspresa do Đevđelije

    08. septembar 2010. 15:09 |

  • Sindikat građevinarstva najavio štrajk upozorenja

    31. avgust 2010. 15:08 |