emg home
RSS

Boško Živković kandidat za predsednika Saveta guvernera NBS-a

27. jul 2010. | 17:01

Izvor: Emg.rs

Odbor Skupštine Srbije za finansije predložio danas Boška Živkovića za predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Branka Ljiljak, zamenica predsednika Odbora i poslanica Demokratske stranke, rekla je u Skupštini da Živkovića za tu funkciju kandiduje bogato radno iskustvo koje će značajno doprineti obavljanju posla za koji je predložen.

Prema Zakonu, Savet bira viceguvernere na predlog guvernera, utvrđuje režim kursa dinara na predlog Izvršnog odbora i uz saglasnost Vlade donosi finansijski plan i usvaja godišnje finansijske izveštaje NBS-a.

Boško Živković je redovni profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta, stručnjak za poslovne finansije, tržište kapitala i bankarstvo. Usavršavao se u SAD i Italiji. Bio je predsednik Komisije za hartije od vrednosti. Do 1995. je radio u konsultantskoj kući Ces Mekon kao istraživač, a kao konsultant je, kasnije, sarađivao s kompanijom PricewaterhouseCoopers i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj. Član je Centra za liberalno-demokratske studije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Imenovanja

Ličnosti: Boško Živković, Branka Ljiljak

Institucije: Demokratska stranka, Narodna banka Srbije, Centar za liberalno-demokratske studije, Skupština Srbije


Unesite tekst komentara:

28. jul 2010. 17:00:11

| Zajebancija

0

Ovi neumeju da omane. Čim je iz Centra za liberalno-demokratske studije odmah na funkciju. Pa, naravno, proveren kadar. Mislim, kod "svevišnjeg"! Tako se to radi u zemlji Srbiji. Jedna potpuno zakopčana i opskurna te do krajnosti odvratna figura. Glumljena inteligencija i stručnost, strogost u manirima i šupljikavost u mozgu i znanju. Ma, ne brinite, usavršavao se u Americi, tamo gde su vodećí bankari nedavno pokazali celom svetu koliko i kako umeju sa finansijama, posebno tada kada ne rade sa svojim već tuđim novcem. Ovaj je, verovatno, i imao šta od njih da nauči. A, sada neukom Srbinu podmeću ovakvog hohštaplera. Pa, bolje da su iskopali Žiku Obretkovića, bar bi ovaj narod znao o kome se radi. A, verujem i da bi u poslednjem slučaju imali više poverenja. Vrteška koju ne morate nio zavrteti a odmah vam je sve jasno!

<<

27. jun - 03. jul 2011.

>>

Povezani naslovi