emg home
RSS

Slovenački Tuš ipak dolazi u Vranje

30. jul 2010. | 14:55

Izvor: Tanjug

Trogodišnja neizvesnost, koju je prouzrokovala ekonomska kriza, uskoro će za Vranjance, najverovatnije, biti razrešena pošto će slovenački trgovinski lanac Tuš, bar kako očekuju u ovom gradu, najkasnije za dva meseca početi izgradnju velikog i super modernog marketa u Vranju.U tom objektu će, prema prvim procenama, biti zaposleno stotinu radnika.

Slovenci su, naime, o tome pre pet dana pismom zvanično obavestili gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića i zatražili sastanak sa čelnicima grada do 15. avgusta, na kome će biti utvrđene sve pojedinosti ovog posla, koji treba da bude najveća investicija u Vranju u poslednjih četiri-pet godina.

Ovaj veliki trgovinski lanac iz Ljubljane zakupio je pre tri godine jednu od najatraktivnijih lokacija u Vranju i na opšte zadovoljstvo lokalne vlasti, a posebno građana Vranja i juga Srbije, najavio da će za godinu dana tu sagraditi super moderan market.

Ugovorom koji je pre tri godine potpisan sa gradonačelnikom Vranja, Tuš je zakupio lokaciju od 3,6 hektara neposredno pored fabrike Alfa plam, za koju je odmah u gradski budžet uplatio 122 miliona dinara.

Istim ugovorom se ovaj veliki trgovinski lanac obavezao da će, povrh toga, svakog meseca, za svaki kvadratni metar zemljišta, plaćati 4,26 dinara, što znači da će u siromašni gradski budžet mesečno dolaziti novih 145.000 dinara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Trgovina

Ličnosti: Miroljub Stojčić

Kompanije: Tuš, Alfa plam


Unesite tekst komentara:

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>