emg home

RSS

Subotić optužuje Dušana Mihajlovića za ucenu (VIDEO)

11. avgust 2010. | 16:00 17:17

Izvor: Emg.rs

Advokatski tim Stanka Subotića Caneta predao je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal pisanu izjavu svog branjenika u kojoj on tvrdi da mu je bivši ministar policije Dušan Mihajlović tražio novac, kako protiv njega ne bi podnosio krivičnu prijavu za šverc cigareta. Mihajlović je ocenio da su to zlonamerne laži.Subotić u izjavi koja je predata specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću prepričava detalje svojih susreta sa bivšim ministrom policije i citira SMS poruke koje mu je Mihajlović slao iznuđujući novac, što smatra dovoljnim dokazom da se pokrene istraga protiv njega.

     Radoslav Tadić, Subotićev advokat je rekao na konferenciji za novinare da je njegov štićenik umesto 30 miliona evra koliko mu je Mihajloviću tražio tadašnjem prvom čoveku policije dao 250 hiljada evra, od čega je 50 hiljada bilo namenjeno kampanji njegove partije Nova demokratija.

Tadić pritom tvrdi da Subotić nije bio umešan u aferu sa švercom cigareta i da novac nije dao da bi zataškao šta je uradio, nego da mu ne bi "napakovali" nešto što nije uradio.

     

Mihajlović negirao da je ucenjivao Stanka Subotića Caneta


Bivši ministar policije Dušan Mihajlović negirao je danas da je ucenjivao Stanka Subotića Caneta i za takve tvrdnje ocenio da su "apsolutne i zlonamerne" laži.

"Žalim što je moj zemljak u toliko velikoj nuždi i što mu ne može pomoći idiotska konstrukcija njegovog savetnika da sam odobrio akciju 'Mreža' da bi njega reketirao. Za istinu dovoljni su datumi. Akcija 'Mreža' je uvedena nekoliko meseci pre nego što me je Vladimir Popović upoznao sa Subotićem, a završena je tek po isteku mog mandata", naveo je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da ga je mafija "uzela na zub" još od hapšenja vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića ali je izrazio nadu da mafija danas ne vlada Srbijom "kao u ta zla vremena".

"Ali, ko sa decom spava, zna se kako ustaje. Priznajem da sam odgovoran za saradnju sa Popovićem. Sve ostalo moraće autori tih tvrdnji da dokažu na sudu i da odgovaraju za klevetu i lažno prijavljivanje", naveo je on.

Osmoro članova grupe optužene za šverc cigareta uhapšeno je u junu 2007, dok je za Subotićem raspisana Interpolova poternica. Subotić je optužen da je predvodio grupu koja je u periodu od 1995. do 1996. oštetila budžet za tadašnjih 56 miliona nemačkih maraka i još skoro osam miliona dolara.

Subotić trenutno živi u Ženevi. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Štampa: Brisel zanemario teške propuste srpskog pravosuđa

    28. decembar 2011. 13:12 |

  • Snežana Malović: Izmenama Zakonika se otklanjaju nedoumice

    27. decembar 2011. 13:12 |

  • Najavljene nove istrage o korupciji u zdravstvu

    26. decembar 2011. 09:12 |