emg home

RSS

Lange: WAZ odlazi iz Srbije zbog nedostatka podrške države

11. septembar 2010. | 12:28

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Član borda direktora medijskog koncerna WAZ (WAZ) Peter Lange izjavio je da su u toj kompaniji razočarani što su iz vrha države dobili poruku da je nepoželjna u Srbiji."Ministar (Mlađan) Dinkić nam je rekao da slobodno možemo da napustimo Srbiju i da se više nikada ne vratimo i mi ćemo njegovu molbu uslišiti. To je jedinstven slučaj ophođenja prema stranom preduzeću zbog čega smo uznemireni i veoma besni", rekao je Lange na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je naveo da WAZ ne odlazi iz Srbije zbog novca, jer je taj koncern u Srbiji uložio oko 150 miliona evra i osam godina uredno plaćao poreze i ostale prinadležnosti, već zbog toga što od države nije dobio pomoć u skladu sa zakonom.

"Nama pomoć države nije data i mi smo kao investitori shvatili da nema uslova za uspeh bez podrške. Razgovarali smo sa mnogima o tome, ali niko nije osporio, ili kritikovao Dinkićevu izjavu. Teška srca napuštamo Srbiju, ali je to nužno", rekao je Lange.

Ističući da je WAZ dobio odobrenje za kupovinu udela u kompaniji Novosti i da još čeka saglasnost Antimonopolske komisije, Lange je rekao da je ponašanje tog tela "skandalozno", jer odugovlači postupak preuzimanja akcija koje su odavno plaćene.

"Koliko znam, ta komisija je državna institucija i bilo je mogućnosti da se kaže neka reč tim povodom, a mi smo sve vreme stajali na brisanom prostoru, bez ičije zaštite", kazao je Lange.

Koncern WAZ u Srbiji ima vlasnički udeo u preduzećima Dnevnik Vojvodina pres, Politika i Večernje novosti. Pre nekoliko meseci koncern je najavio potpuno povlačenje sa srpskog tržišta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Kompanije: WAZ


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi