emg home
RSS

Do kraja septembra otvaranje mosta na Tisi (VIDEO)

13. septembar 2010. | 16:03

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Most preko Tise kod Ade je izgrađen je i biće funkcionalan do kraja septembra, kada budu završeni radovi na pristupnim putevima sa obe strane mosta, rekli su danas izvođači radova.Vojvođanski sekretarijat za informacije je saopštio da je iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine u izgradnju mosta uloženo oko 770 miliona dinara, a za izgradnju pristupnih puteva još 45 miliona dinara.

     


Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je prilikom obilaska radova rekao da most kod Ade spada u jednu od najvećih pokrajinskih investicija u prethodnih nekoliko godina i da će predstavljati snažan zamajac razvoja privrede tog regiona i severne Bačke i Banata.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ade, ostvariće se najkraća veza u pravcu istok-zapad, od Mađarske i Hrvatske, preko Srbije sa Rumunijom.

"Tim mostom će se bitno skratiti razdaljine između opština Kikinda, Ada, Čoka, Novi Bečej, on će spojiti severni Banat sa Koridorom 10 i omogućiće dolazak investitora, bolji život", rekao je Pajtić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mostovi

Ličnosti: Bojan Pajtić


Unesite tekst komentara:

13. oktobar 2010. 19:08:02

| Shone

0

Most u Adi je poklon Nemacke. Taj isti most je u Nemackoj dva puta padao pa je onda dat Srbiji kao poklon. Da li ce i kod nas pasti treci put, videcemo ...

<<

31. januar - 06. februar 2011.

>>

Povezani naslovi