emg home

RSS

Oštetili NIS za 25 miliona dinara

20. septembar 2010. | 16:29

Izvor: Emg.rs

Četiri vlasnika i direktora preduzeća su uhapšena, a protiv još sedmoro zaposlenih u Naftnoj industriji Srbije (NIS) i drugim firmama podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja kojom su prisvojili 25 miliona dinara.Uhapšeni su Olivera B. (56), specijalni savetnik preduzeća NIS iz Novog Sada i direktorka NIS-Jugopetrola iz Beograd, njen suprug Milorad B. (61), vlasnik i direktor preduzeća Stabaks iz Beograda, zatim Jadranka S. (48), vlasnik i direktor preduzeća Jadras iz Beograda i Ivana Đ. (45), vlasnik i direktor preduzeća Dakom internacional iz Beograd.

Policija je saopštila da je u redovnom postupku krivična prijava podneta protiv: vlasnika i direktora preduzeća BG inspekt iz Beograda Žikice P. (61), šefa odeljenja za promociju prodaje NIS Novi Sad Zarija J.(38), samostalnih referenata u odeljenju za promociju prodaje NIS - Zorana K. (46), Ivana A. (40), Ljubice S. (44), vlasnika i direktora preduzeća Imsta trejd iz Beograda Mirka S. (58) i vlasnice i direktora preduzeća Pan plast Snežane P. (54).

Osumnjičena Olivera B. je, u periodu od 2005. do 2009. godine, kao direktor preduzeća NIS Jugopetrol, koristeći svoj službeni položaj izbegla raspisivanje tendera tako što je, da bi obezbedila posao privatnim preduzećima, čiji su vlasnici i direktori članovi njene uže porodice i prijatelji, izbegavala zakonske propise za sprovođenje nabavki velikih vrednosti za koje se raspisuju tenderi, iste podelila na više javnih nabavki male vrednosti.

Navedeni postupak je sprovodila komisija koju su činili Zoran K, Ivana A. i Zorica A. iako su znali da se procedura sprovodi mimo zakona i poslove dodeljivali preduzećima Jadras, BG Impeks, Pan plast, Dakom internacional i Imsta trejd, sva iz Beograda, koja su robu koja je predmet javne nabavke kupovali od preduzeća Stabaks, čiji je vlasnik i direktor Milorad B., suprug Olivere B.

Milorad B. je robu uvozio iz Kine po višestruko manjim cenama, da bi pomenuta preduzeća tu istu robu isporučivala NIS Jugopetrolu po višestruko većim cenama od nabavne i tržišne, čime su za sebe pribavili imovinsku korist u iznosu od 25 miliona dinara i za isti iznos oštetili preduzeće NIS iz Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija, Zloupotreba službenog položaja

Institucije: MUP Srbije

Kompanije: NIS


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi