emg home

RSS

Jeremić: Nema uslova za učešće Srba na izborima na Kosovu (VIDEO)

08. novembar 2010. | 09:10 14:04

Izvor: Emg.rs

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić smatra da se još nisu stekli uslovi za učešće Srba na kosovskim izborima, ali da će Vlada na sednici u četvrtak doneti odluku o tome.

Posle sastanka s poljskim minstrom spoljnih poslova Radoslavom Šokorskim u Beogradu, Jeremić je danas rekao da ne želi da unapred određuje odluku Vlade, ali da smatra da se još nisu stekli uslovi za učešće Srba na kosovskim izborima.

„Teško mi je da zamislim da Vlada donese odluku da pozove Srbe da izađu na te izbore“, rekao je Jeremić.

Šokorski je posle sastanka rekao da će Poljska tokom svog predsedavanja EU, u drugoj polovini 2011, dati sve od sebe kako bi evropska perspektiva Zapadnog Balkana bila ojačana. "Niko ne bi bio srećniji od mene kad bismo proces pregovora Srbije mogli da počnemo u vreme poljskog predsedavanja”, rekao je Šikorski.

On je rekao da su vladavina prava i saradnja s Haškim tribunalom ključni zadaci koje Srbija treba da reši na putu sticanja statusa kandidata.

Jeremić je izjavio kako očekuje da 2011. Srbija stekne status kandidata i da joj je u tom smislu saradnja s Poljskom od izuzetnog značaja.

Ministar inostranih poslova Poljske boravi danas u Srbiji kako bi potvrdio da će Poljska kao predsedavajuća EU u drugoj polovini 2011. kao jedan od glavnih zadataka imati proširenje Unije.

Šikorski će posetiti i Makedoniju, a u Sokplju će s kolegom Antoniom Milošoskim otvoriti konferenciju "Makedonija na putu u EU".

     

Tadić: Izjasniću se o kosovskim izborima posle odluke Vlade

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će mišljenje o izlasku Srba na izbore na Kosovu doneti poasle odluke Vlade Srbije.

"Vlada će doneti svoj stav, a ja ću se onda izjasniti", rekao je Tadić na pitanje novinara u Beogradu posle svečanosti povodom početka rada komunalne policije.

Kosovska vlast je parlamentarne izbore zakazala za 12. decembar.

   

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Izbori, Evro-integracije

Lokacija: Kosovo, Makedonija

Ličnosti: Boris Tadić, Vuk Jeremić, Antonio Milososki, Radoslav Šikorski

Institucije: Makedonija, EU


Unesite tekst komentara:

08. novembar 2010. 15:29:58

| imser

0

poshto narod na Kosovu vechina neche izachi na izbore red je da srbi preuzmu mozhda vlast zato trebalo bi da izadju na izbore,i da rukovodstvo iz Beograda dozvoli kosovarima(srbima)da se integrishu u svet,i ne postanu robovi Beograda koji za interese politicharasu postali elementi zajebancij Drugarski pozdrav za Kosovare koji zhive po Srbiji!!??.

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi