emg home
RSS

Stevanović: Smanjenje Vlade neće povećati efikasnost

01. mart 2011. | 15:29

Izvor: Beta

Saradnik Centra za slobodno tržište Aleksandar Stevanović ocenio je danas da najavljeno smanjenje Vlade Srbije neće uticati na budžet i na njenu efikasnost.

On je rekao da smanjenje vlade neće uticati na smanjenje budžetske potrošnje jer su u Srbiji najveći budžetski potrošaći penzioni i zdravstveni fond, subvencije za javna preduzeća i ostali programi socijalne države.

"Plate i zaposleni u vladi su neznatan izdatak. Smisao smanjenja Vlade je slanje dobre poruka, ako se to želi učiniti, i fokusiranje Vlade na poslove koji treba da radi. Vlada sad radi mnoge poslove koji uopšte ne bi trebalo da budu u opisu njenog posla", rekao je Stevanović.

On je ubeđen da rekonstrusana Vlada neće biti efikasnija jer problem njene neefikasnosti proističe iz toga što je ustrojena na feudalnom sistemu, gde svako ima svoj feud. "Tamo radi ko šta hoće, a premijer se tu javlja više kao medijator, a ne kao menadžer. Da li će se to obavljati u okviru 20, a ne 26 feuda neće ništa promeniti", rekao je on.

Prema rečima Stevanovića, ukidanje nekih resora najverovatnije će značiti to da će se umesto dva nesposobna ministarstva dobiti jedno veće i jednako tako nesposobno. "Bojim se da ovde nije reč o suštinski promenama, nego o tome da se s malo marketinga proba popraviti ukupna slika Vlade. Da su hteli da imaju manju vladu formirali bi je u startu ili bi je menjali na početku krize, a ne sad kad su videli da im je rejting otišao veoma nisko", rekao je Stevanović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Rekonstrukcija Vlade

Ličnosti: Aleksandar Stevanović

Institucije: Centar za slobodno tržište


Unesite tekst komentara:

06. april 2011. 14:44:34

| eldina bosna

0

Odusevljena sam vasim uspjehom u zivotu,vi to i zasluzujete.....

<<

05. septembar - 11. septembar 2011.

>>