emg home

RSS

Skupština izabrala nove ministre

15. mart 2011. | 22:34 14:57

Izvor: Beta

Skupština Srbije izabrala je sinoć nove članove vlade koja ima 17 resora i 21 člana umesto dosadašnja 24 ministarstva i 27 članova vlade. Za izbor novih članova vlade glasalo je 129 poslanika, protiv je bilo 19 i nije bilo uzdržanih.Za izbor nove vlade glasali su poslanici iz koalicije Za evropsku Srbiju, koalicije oko Socijalističke partije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođenskih Mađara.

Iz opozicije su glasali samo poslanici Demokratske stranke Srbije koji su bili protiv.

Glasanje je obavljeno prozivkom, a novi članovi vlade su, po izboru u parlamentu, položili zakletvu.

Ministri su se obavezali na odanost Srbiji i da će dužnost obavljati savesno i odgovorno.

 


"Svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon i da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i da ću biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", navodi se u tekstu zakletve koju su ministri položili.

Premijer Mirko Cvetković je u rekonstruisanoj vladi istovremeno i ministar finansija, dok je Verica Kalanović iz G17 plus nova potpredsednica vlade.

Dušan Petrović iz Demokratske stranke izabran je za ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a Nebojša Ćirić iz G17 plus za ministra ekonomije i regionalnog razvoja.

Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije izabran je za ministra za infrastrukturu i energetiku, Milan Marković iz DS-a za ministra za ljudska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, a Žarko Obradović iz SPS-a za ministra prosvete i nauke.

Za ministra zdravlja izabran je Zoran Stanković koga je na to mesto predložio G17 plus, dok je Oliver Dulić iz DS-a izabran za ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Za ministra kulture, informisanja i informacionog društva izabran je Predrag Marković iz G17 plus, a za ministra vera i dijaspore Srđan Srećković iz Srpskog pokreta obnove.

Skupština je danas konstatovala i ostavke pojedinih ministara, kao i onih čijim su resorima dodati novi poslovi.

Konstatovane su ostavke ministarke finansija Diane Dragutinović, ministra poljoprivrede Saše Dragina, ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića, ministra trgovine i usluga Slobodana Milosavljevića, ministra za telekomunikacije i informaciono društvo Jasne Matić, ministra kuluture Nebojše Bradića i ministra vera Bogoljuba Šijakovića.

Parlament je konstatovao i ostavke ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, ministra nauke i tehnološkog razvoja Božidara Đelića, ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića.

Poslanici su konstatovali i ostavke ministara prosvete Žarka Obradovića, životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i za dijasporu Srđana Srećkovića.

Ostavke nisu podnosili ministri u čijim resorima nije bilo promena.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

16. mart 2011. 09:15:34

| + Nikola S Munjas BA

0

...Ministru Sreckovicu i Premijeru Cvetkovicu ..SVE CESTITKE ..Kao I Ostalima G-17...Srdacan Pozdrav i RAD - RED i MIR !
** LIFELINE**
++ BOG ++ KRUNA ++ NAROD ++
...Sa Verom U Boga Sa Ljubavi I Nadom Za Kralja I Otadbinu !!!!
** GRADECI ZAJEDNO - STECEMO POVERENJE **

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Vlada Srbije priprema dokument o Kosovu za Skupštinu

    03. novembar 2011. 15:11 |

  • Cvetković: Sednica o Kosovu 2. novembra

    27. oktobar 2011. 17:10 |

  • Usvojen Zakon o javnoj svojini

    26. septembar 2011. 14:09 |