emg home

RSS

Poljoprivrednicima kredit za polise osiguranja

18. mart 2011. | 14:37

Izvor: Emg.rs

Banca Intesa je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima ponudila dinarske kredite za polise osiguranja, u iznosu od 30.000 do 500.000 dinara, sa rokom otplate od tri, šest, devet ili 12 meseci, saopštila je ta banka. Korisnici kredita oslobođeni su plaćanja naknade za obradu kreditnog zahteva, a pogodnost za ovakav način plaćanja premije osiguranja je popust od 10 odsto koji odobrava Delta Generali Osiguranje, kao i poklon osiguranje od nezgode za sve članove registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, navodi se u saopštenju.

Plaćanjem premije osiguranja kreditom te banke, kako kažu, registrovano poljoprivredno gazdinstvo će odmah steći pravo na subvenciju države. 

Sava Bogičević, direktor tehničke direkcije za neživotna osiguranja Delta Generali Osiguranja kaže da u zavisnosti od odabranog perioda otplate kredita, popust na premiju osiguranja za ovaj model plaćanja je ili veći od predviđene kamate, ili najvećim delom kompenzuje kamatu.

„Takav model plaćanja premije osiguranja je posebno atraktivan za zaključenje osiguranja useva od suše i prekomernih padavina“, kazao je on.

Zainteresovani poljopriverednici prilikom podnošenja zahteva za kredit, pored obračuna premije osiguranja trebalo bi da ponesu potvrdu o registraciji i aktivnom statusu gazdinstva, potvrdu o plaćenim poreskim obavezama iz poljoprivrede i ličnu kartu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>