emg home
RSS

Unija poslodavaca ne prihvata 102 dinara po satu

18. april 2011. | 15:27

Izvor: Beta

Unija poslodavaca Srbije ne može prihvatiti povećanje minimalne cene rada na 102 dinara dok država ne poveća neoporezivi deo zarade, odlučio je danas Izvršni odbor tog udruženja.Time se dovodi u pitanje potpisivanje socijalnog sporazuma između Vlade, Sindikata u Unije poslodavaca, koji je najavljen za četvrtak i koji predviđa i povećanje minimalne cene rada na 102 dinara.

Portparol Unije poslodavaca Dragoljub Rajić izjavio je da povećanje minimalne cene rada mogu prihvati jedino ukoliko država poveća neoporezivi deo zarade, koji je do sada iznosio oko 45 odsto bruto zarade.

On je rekao da u zemljama u kojima postoji minimalna zarada, ona nije oporezovana, ali da bi Unija poslodavaca prihvatila povećanje na 102 dinara po radnom satu, ukoliko bi se povećao neoporezovani deo do 16.000 dinara.

Ukoliko bi se privatilo rešenje o povećanju minimalne zarade na 102 dinara, minimalna zarada bi bila 17.748 dinara.

Unija poslodavaca je tokom višemesečnih pregovora insistirala da može da prihvati povećanje cene rada po radnom satu sa 95 na 96 dinara, dok su Sindikati tražili povećanje na 105 dinara.

U međuvremenu je prošle nedelje postignut dogovor da se minimalna cena rada poveća na 102 dinara, a Socijalni sporazum, koji predviđa i povećanje minimalne cene rada, je trebalo da bude potpisan u četvrtak.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

05. septembar - 11. septembar 2011.

>>

Povezani naslovi