emg home
RSS

Tadić: Nije nam obećan datum početka pregovora

08. jun 2011. | 09:21

Izvor: Beta

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da Srbiji nije obećano da će dobiti datum početka pregovora za članstvo u EU, ali da će Srbija učiniti sve što je potrebno da se to desi.

"Niko nam nije obećao datum pregovora", rekao je Tadić na obeležavanju 15 godina rada nemačke Fondacije Fridrih Ebert u Srbiji. Tadić je rekao da Srbija treba da ispuni svoje obaveze radi dobijanja statusa kandidata i početka pregovora o članstvu u EU, a da od EU zavisi kada će Srbiji biti saopšten datum.

"Mi ćemo da ispunimo svoje zadatke, a u oktobru ćemo videti kakvo je mišljenje Evropske komisije", rekao je Tadić i dodao da je optimista u vezi s dobijanjem statusa kandidata i datuma početka pregovora.

 

Fondacija Fridrih Ebert obeležila 15 godina rada u Srbiji

Nemačka fondacija Fridrih Ebert večeras je obeležila 15 godina rada u Srbiji.

Boris Tadić je na proslavi rekao da saradnja s Nemačkom i namačkim organizacijama, poput fondacije Fridrih Ebert, ima veliki značaj za napredak Srbije i njeno približavanje EU. "Fondacija Fridrih Ebert je reprezentativni predstavnik nemačkog političkog društva i jedan od pokretača novog političkog procesa u Srbiji", rekao je Tadić i najavio da će Srbija zarad svog napretka nastaviti saradnju s Nemačkom i njenim organizacijama.

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas je rekao da je fondacija Fridrih Ebert u proteklih 15 godina rada u Srbiji postigla impresivne rezultate u pomaganju Srbiji da se približi EU. Mas je podsetio da je ta fondacija regionalno sedište premestila u Beograd jer smatra da je Srbija od velike važnosti za razvoj saradnje u regionu i dobrosusedske odnose.

Povodom 15 godina rada fondacije Fridrih Ebert u Srbiji sinoć je svečano otvorena i trodnevna konferencija "Političko obrazovanje u demokratskoj tranziciji: Izazovi i perspektive", koju organizuju ta fondacija i nevladina organizacija Centar modernih veština.

Na proslavi su bili su i poslanici Dragoljub Mićunović i Gordana Čomić, predstavnici političkih stranaka i nevladinih organizacija u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evro-integracije, Godišnjica

Ličnosti: Volfram Mas, Boris Tadić, Dragoljub Mićunović, Gordana Čomić

Institucije: EK, EU, Fondacija Fridrih Ebert


Unesite tekst komentara:

10. jun 2011. 15:06:46

| Gašpar

0

Ma, ne brukaj nas više kumim te Bogom!!!

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi