emg home
RSS

Ilić: Politička situacija nestabilna

19. jun 2011. | 13:46

Izvor: Beta

Grad: Čačak

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio danas u Čačku da je politička situacija u Srbiji nestabilna i da nijedna državna institucija ne radi svoj posao.

Ilić je na sednici Glavnog odbora NS-a rekao da državu vode predsednik Srbije Boris Tadić i njegov kabinet, da Vlada samo “aminuje”, a Parlament se bavi sporednim poslovima.

On je rekao i da se rasprava u Parlametnu svodi na minimum, da se zakoni selektivno usvajaju, a isto tako i primenjuju, dok se pojedini, koji ne odgovaraju vladajućoj većini, i ne stavljaju na dnevni red, kao što je zakon o restituciji imovine.

Ilić je rekao i da je ekonomska situacija u zemlji katastrofalna i da je Srbija, sa 76.000 firmi u stečaju, svakim danom sve dalja od Evropske unije.

On je dodao da će NS zahtevati da se hitno uradi rebalans budžeta jer Vlada četiri meseca radi bez rebalansa, ne poštuje zakon o budžetu, a državni novac deli kako ko stigne. "Vlada nije napravila nijedan ozbiljan program izlaska iz krize i ne može da funkcioniše jer ima glomaznu koaliciju od 15 političkih subjekata, pa je vlada međusobnih dilova, nagodbi i pogodbi", rekao je Ilić.

Ilić je kazao da se NS zalaže da svi direktori javnih preduzeća moraju biti izabrani na konkursu, kao stručni, a ne partijski kadar koji pojedine partije kontrolišu, a drugi ih napadaju samo zato što su iz suprotnih stranaka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Stranke

Ličnosti: Velimir Ilić, Boris Tadić

Institucije: Nova Srbija, Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi