emg home
RSS

Obradović: Tražićemo od Tadića da Dačić bude premijer

28. avgust 2011. | 11:03 11:43

Izvor: Press

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je da će ta stranka zatražiti od predsednika Srbije Borisa Tadića da sledeći premijer bude lider socijalista Ivica Dačić."Verujemo da će Tadić i DS prihvatiti da Dačić bude predsednik vlade", rekao je Obradović je u intervjuu za "Pres" od nedelje.

Ministar prosvete je kazao i da je zadovoljan radom premijera Mirka Cvetkovića, ističući da je dosadašnja saradnja s njim bila odlična.

"Za ove tri godine nismo imali gotovo nijedno sporno pitanje, ali dogovor unutar SPS-a je da bi naš predsednik trebalo da bude na čelu buduće vlade", rekao je Obradović.

On je izrazio očekivanje da će njegova stranka posle izbora nastaviti saradnju s Demokratskom strankom (DS), navodeći da su demokrate "strateški partner" SPS-a.

Komentarišući izjavu predsednika Tadića da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine ne dobije kandidaturu, Obradović je kazao da "nije smak sveta ako se to dogodi".

"Važno je da građani razumeju da činimo sve da postanemo članovi EU, ali i da vodimo računa o svom narodu", zaključio je Obradović.

   

SNS: Smešan zahtev SPS-a da Dačić bude premijer


Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas kao "smešan i licemeran" zahtev Socijalističke partije Srbije da novi premijer bude lider socijalista Ivica Dačić.

"Političke stranke su dužne da račune za svoju politiku podnose isključivo građanima na izborima, jer su oni jedini merodavni da odlučuju o tome ko će biti predsednik Vlade Srbije", izjavio je član Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je "apsurdno da predstavnici jedne od najneefikasnijih vlada u modernoj istoriji Srbije raspravljaju o raspodeli funkcija, bez da su o tome konsultovali građane Srbije ili bilo koju političku partiju.

SNS takve poteze smatra neodgovornim, kazao je Đurić i dodao da "vlada koja je za sobom ostavila potpuni neuspeh u ekonomskoj, spoljnoj i unutrašnjoj politici ne može da očekuje da nakon narednih izbora ima vodeću ulogu u političkom životu Srbije".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Stranke

Ličnosti: Boris Tadić, Ivica Dačić, Žarko Obradović

Institucije: DS, Vlada Srbije, SPS, SNS

Kompanije: DS


Unesite tekst komentara:

28. avgust 2011. 13:42:08

| dolinka

1

ha ha ha ha ha ha, samo što će tako i biti, smeh u suze

01. septembar 2011. 11:56:13

| Gogi

0

Xaxaxaxaaxa, e moja Srbijo kad ce ovaj bucika da bude premijer.... Jad i beda, samo jad i beda....

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi