emg home

RSS

Proslava Dana hrvatske državnosti bez Tadića

20. jun 2011. | 18:20

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da predsednik Srbije Boris Tadić neće doći na predstojeću proslavu Dana državnosti, 25. juna.

Josipović je novinarima rekao da je postojala mogućnost da na 20. godišnjicu državnosti Hrvatske budu pozvani predsednici susednih država, ali da neki nisu mogli da dođu, a neće doći ni predsednik Srbije Boris Tadić, niti je bio posebno pozvan.

Prema rečima Josipovića, očekuje se da proslava bude "evropska" i da dođu šefovi država koje su pomogle Hrvatskoj: Mađarske, Slovenije i Austrije.

Mediji su proteklih dana spekulisali da se predsednik Josipović i premijerka Jadranka Kosor spore okojo toga koje goste pozvati i da je ideja predsednika bila svečana večera i koncert u Zagrebu na koji bi bili pozvani predsednici susednih država, među kojima i Srbije.

Hrvatski političari su izneli oprečne stavove o toj ideji, te su se vladajuća Hrvatska demokratska zajednica i neke desničarske stranke usprotivile dolasku Tadića, dok su opozicione Socijaldemokratska partija i Hrvatska narodna stranka pozdravile tu ideju.

Iz Tadićevog kabineta poručeno je da on ne planira da poseti Hrvatsku 25. juna, već će 26. juna otići u Jadovno, kod Gospića, na obeležavanje 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Proslave

Lokacija: Hrvatska

Ličnosti: Ivo Josipović, Boris Tadić


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi