emg home

RSS

Beko: Prodajem Luku Beograd

27. jun 2011. | 09:27 12:54

Izvor: B92, Emg.rs

Milan Beko saopštio danas da će prodati svoje akcije u Luci Beograd. Beko je saopštio da će akcije prodati po ceni po kojoj ih je kupio plus kamatu koju država plaća stranim bankama kad se zadužuje.

„Prodaću svoje akcije u Luci Beograd po ceni sticanja, uz pripis kamate koju država plaća stranim bankama kada se zadužuje, onako kako sam već javno ponudio. S tim u vezi, već danas smo se obratili međunarodnoj revizorskoj firmi KPMG oko preciznog utvrđivanja cene. Grad će dobiti preduzeće sa 200 hektara zemljišta i razrađenom razvojnom strategijom na bazi Libeskindovog projekta Grad na vodi“, naveo je Beko.

On je usaopštenju dodao da ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države i da ni on nije izuzetak. „Utoliko želim da se tehnika kupovine akcija obavi u što kraćem roku“, naveo je Beko.

 

Đilas: Beograd spreman da kupi Luku Beograd

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio da je Beograd spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd po ceni po kojoj je privatizovana, što je, kako je naveo, oko 40 miliona evra.

Đilas je rekao da će poslati i zvaničnu ponudu vlasniku Luke Milanu Beku, koji je javno ponudio državi da otkupi to preduzeće tvrdeći da su mu ugrožena vlasnička prava.

Luka je u sporu s Gradom Beogradu o pravu korišćenja zemljišta, a nedavno je Viši sud doneo privremenu meru kojom je Luci zabranio da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.

Đilas, zamenik predsednik Demokratske stranke, nije želeo da komentariše tvrdnje Milana Beka o tome da država reketira sve građane.

Đilas je rekao da njegova kritika vlasnika kompanija za koje je rekao da zarađuju milione, a radnike plaćaju 150 evra, nije deo izborne kampanje, niti najava nečijeg hapšenja. Funkcioner DS-a je ponovio da se ne bori protiv tajkuna i da, kako kaže, ne zna ni šta znači ta reč, ali da ukazuje na probleme u društvu u Srbiji, koju, prema njegovom mišljenju, mogu da vode napred samo uspešni preduzetnici.

"Nama se dešava da kompanije daju radnicima platu 16.000 ili 17.000 dinara, a država im subvencioniše radna mesta", rekao je Đilas i ukazao da radnici tim primanjima ne mogu da izdržavaju porodicu.

Na primedbu o tome da je Demokratska stranka deo vlasti koja je donela odluku o subvencionisanju radnih mesta, Đilas je rekao da prihvata deo odgovornosti, ali da je vrlo teško napraviti mehanizam koji će naterati nekog da radnicima da veću platu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Subvencije

Ličnosti: Dragan Đilas, Milan Beko

Institucije: Grad Beograd

Kompanije: Luka Beograd


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Luka Beograd: Luka zakoniti korisnik lučkog zemljišta

    17. oktobar 2011. 16:10 |

  • Ćirić: Jat privatizovati sa ili bez strateškog partnera

    31. oktobar 2011. 15:10 |

  • Deo imovine Delišesa prodat Nektaru za 300.437 evra

    28. oktobar 2011. 14:10 |