emg home

RSS

Uprava Beograda: Uprava Luke otkazala sastanak

07. jul 2011. | 16:35 15:57

Izvor: Beta

Sastanak gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa sa menadžmentom i vlasnicima Luke Beograd koji je bio zakazan za danas, otakazan je na inicijativu predstavnika ovog preduzeća, saopštila je Gradska uprava.

Sastanak je, kako je obrazloženo, otkazan jer je gradonačelnik u toku dana, na njihov zahtev, primio predstavnike Kluba malih akcionara s kojim je preduzeće Luka Beograd vodilo sudski spor.

U dopisu Luke, kako je saopštila Gradska uprava, navedeno je da su vlasnici i menadžmnet Luke očekivali da će današnji sastanak sa gradonačelnikom biti "konstruktivan i da će konačno doprineti rešavanju problema koji karakterišu odnose grada Beograda i Luke Beograd poslednjih nekoliko godina".

"Želeli smo da Vam predstavimo model javno-privatnog partnerstva koji bi naše stavove približio i pomirio. Na žalost, ovim ste nas doveli u neravnopravan položaj koji je daleko od partnerstva. Primili smo to kao novu demonstraciju 'političke volje', kako je to u našem slučaju već nazvao jedan aktuelni ministar srpske vlade, a koja je iznad zakona, zbog čega već dugo trpimo", piše u dopisu Luke.

Istaknuto je da "ostaje aktuelna" želja uprave Luke da se održi konstruktivan sastanak sa gradonačelnikom, "u trenutku kada dobre namere u pogledu ostvarenja takve saradnje budu nesumnjive".

Đilas je povodom dopisa Luke izjavio da je mesto gradonačelnika Beograda javna funkcija koju on obavlja "isključivo štiteći interese Beograđana".

"U tom smislu ne mogu da prihvatim da mi bilo ko sugeriše s kim treba a sa kim ne treba da se viđam. Otvoren sam za sve razgovore koji mogu da doprinesu da se reše problemi, a to važi i za Luku Beograd. Svima smo na raspolaganju, ako je to u interesu grada", istakao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija

Ličnosti: Dragan Đilas

Institucije: Grad Beograd

Kompanije: Luka Beograd, Worldfin


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Luka Beograd: Luka zakoniti korisnik lučkog zemljišta

    17. oktobar 2011. 16:10 |

  • Ćirić: Jat privatizovati sa ili bez strateškog partnera

    31. oktobar 2011. 15:10 |

  • Deo imovine Delišesa prodat Nektaru za 300.437 evra

    28. oktobar 2011. 14:10 |