emg home
RSS

Nectar i Opština Ajdovščina potpisali pismo o namerama

29. jul 2011. | 10:53

Izvor: Emg.rs

Grad: Ajdovščina

Kompanija Nectar, koja je u ponedeljak kupila slovenački Fructal, postigla dogovor s predstavnicima Opštine Ajdovščina, u kojoj su sedište i jedna od fabrika Fructala.

Predstavnici Opštine su posle objave prodaje Fructala rekli da su iznenađeni i zahtevali da novi vlasnik ispuni njihove zahteve, među kojima je bilo potpisivanje ugovora po kom bi opštini prodao 25 plus jednu akciju Fructala i očuvanje svih radnih mesta. U suprotnom, ako do potpisa ne bi došlo, predstavnici Opštine bi se usprotivili prodaji i čak i zahtevali pomoć slovenačke države.

Tokom proteklih par dana su vođeni pregovori Nectara i Opštine, koja je vrlo brzo odustala od zahteva da joj Nectar ugovorom obeća prodaju 25 plus jedne akcije Fructala, što je vlasnička granica posle koje bi Opština po zakonu morala da da ponudu za kupovinu celog Fructala.

Juče popodne su Nectar i Opština postigli dogovor i potpisali pismo o namerama, u kom je konstatovano da je Nectar kupio Fructal, i to posle učešća na tenderu, na kom je ponudio najbolju cenu, ali i druge uslove kupovine. U pismu koje su potpisali gradonačelnik Ajdovščine Marjan Poljšak i predsednik uprave i vlasnik Nectara Slobodan Radun se navodi da su ciljevi povećanje konkurentnosti Fructala kao jedine dugoročne garancije za socijalnu sigurnost svih zaposlenih i lokalne zajednice i obezbeđenje društvene odgovornosti poslovnih odluka koje su povezane s razvojem Fructala.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Preuzimanja i spajanja

Ličnosti: Slobodan Radun

Kompanije: Fructal, Nectar


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi