emg home
RSS

Dačić: Srbija opredeljena za mirno rešenje kosovskog problema

02. avgust 2011. | 11:07

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija jasno opredeljena da probleme na Kosovu rešava mirnim putem i dodao da je jedini način za tako nešto nastavak dijaloga i kompromis koji bi značio regionalni mir i stabilnost.

Dačić je to izjavio u Austriji, gde je razgovarao sa delegacijom parlamentaraca te zemlje o trenutnoj situaciji i problemima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Predstavljajući rezultate koje je Srbija ostvarila u pogledu vizne liberalizacije i okonačanja saradnje sa Tribunalom u Hagu, Dačić je ocenio da su se stekli svi uslovi da Srbija dobije status kandidata i datum otpočinjanja pregovora o članstvu u EU.

Prema navodima u saopštenju, parlamentarci Austrije pružili su punu podršku evropskim integracijama Srbije podsetivši da je taj dom jednoglasno ratifikovao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Na sastanku je takođe pružena puna podrška zahtevima Srbije da se pod okriljem UN sprovede nezavisna istraga o svim navodima vezanim za trgovinu organima na Kosovu i Metohiji.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici spoljnopolitičkog odbora i odbora za unutrašnje poslove i bezbednost austrijskog parlamenta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi