emg home

RSS

Marković: Brisel da stopira ulazak Hrvatske u EU zbog Oluje

05. avgust 2011. | 10:41

Izvor: Beta

Grad: Jagodina

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da bi Evropska unija (EU) trebalo da stopira prijem Hrvatske u svoje članstvo, sve dok Hrvatska ne prestane da slavi policijsko-vojnu operaciju "Oluja" kao državni praznik.

Brisel treba da stopira ulazak Hrvatske u EU, ne zato što Hrvatska ne poštuje srpske zrtve, već zato što ne poštuje presudu Haškog tribunala kojom je utvrđeno da je operacija "Oluja" bila udruženi zločinački poduhvat, rekao je Marković Televiziji Palma plus.

On je dodao da je Haški tribunal zbog operacije "Oluja" koja je izvedena zbog proterivanja srpskog stanovništva iz Kninske krajine, u aprilu ove godine osudio Antu Gotovinu na 24, a Mladena Markača na 18 godina zatvora.

"U operaciji 'Oluja' pre 16 godina ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano oko 220.000. Imajući u vidu te podatke i činjenicu da su uslovi za prijem u EU saradnja sa Haškim tribunalom i dobrosusedski odnosi, onda EU ne bi trebalo da ćuti, već da stopira ulazak Hrvatske u Uniju", ocenio je Marković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evropske integracije, Godišnjica "Oluje", Akcija "Oluja"

Ličnosti: Dragan Marković Palma

Događaji: Oluja


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi